Боротьба за пост президента Словенії продовжиться у другому турі

Боротьба за пост президента Словенії продовжиться у другому турі

Чинному президенту Пахору не вистачило для перемоги у першому турі менше 3%

У другий тур виходять діючий президент Борут Пахор та мер міста Камник Мар'ян Шарец

Боротьба за пост президента Словенії продовжиться в другому турі. Жоден з кандидатів на президентських виборах не зміг набрати необхідну кількість голосів для перемоги в першому турі.

Такі дані наводить «Радіо і телебачення Словенії».

За даними Державної виборчої комісії, наразі підраховано 99,9% голосів. За діючого главу держави Борута Пахора віддали свій голос 47,07% виборців. Колишній комедійний актор, нині мер міста Камник Мар'ян Шарец отримав 24,97%.

Пахор вже виступив зі зверненням до своїх соратників, підкресливши, зокрема, низьку явку виборців.

«Я хотів би, щоб на виборах було більше людей. Я хотів би подякувати всім, хто підтримав мене в першому раунді. Я думаю, що я виграю, але мені доведеться багато працювати, я буду направляти всю свою енергію, щоб переконати людей», - заявив Пахор.

Як очікується, другий тур виборів відбудеться 12 листопада. 

Нагадаємо, опитування на виходах з виборчих дільниць давали інші результати. Згідно з екзит-полами, Пахору прогнозували 56,2 відсотка голосів. Шарец, відповідно до екзит-полів, мав набрати 22,5 відсотка голосів. 

Як відомо, у Словенії вранці, 22 жовтня, стартувало голосування на виборах президента. Загалом було відкрито понад 3 тис. виборчих дільниць, які працювали до 19:00 за місцевим часом (20:00 за київським).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: