У Словенії почалися вибори президента

У Словенії почалися вибори президента
Скринька для голосування

Фаворитом виборчих перегонів у Словенії вважається чинний глава держави

У Словенії сьогодні вранці, 22 жовтня, стартувало голосування на виборах президента. Про це повідомляє Slovenske Novice.

Зазначається, що вранці було відкрито понад 3 тис. виборчих дільниць, які продовжать свою роботу до 19:00 за місцевим часом (20:00 за київським). За даними видання, фаворитом виборів є чинний президент держави Борут Пахор.

Опитування свідчать, що політика підтримують приблизно 56% респондентів. Другий за популярністю - колишній комедійний актор, мер міста Камнік Мар'ян Шарец від партії «Список Мар'яна Шареца», його підтримують 19,6% опитаних.

На третьому місці - член Європарламенту Романа Томц від правоцентристської Словенської демократичної партії, якого підримують 10,6% голосів респондентів.

Відзначимо, що в першому турі президентських виборів приймають участь 9 кандидатів. Перші результати голосування почнуть з'являтися відразу після закриття дільниць у міру підрахунку голосів виборчкомами.

Нагадаємо, популістський політичний «Рух незадоволених громадян» (ANO), який очолює підприємець і мільярдер Андрей Бабиш, з великим відривом переміг на виборах у парламент Чехії, набравши 29,64% голосів виборців.

Явка на виборах склала 60,8%.

Після цього керівник партії ANO Бабиш заявив що не вестиме переговорів про формування уряду з проросійськими партіями, які також опинилися серед лідерів перегонів.

Нагадаємо, у суботу, 21 жовтня, у Чехії завершилися дводенні парламентські вибори. О 14:00 годині за місцевим часом закрилися всі виборчі дільниці й розпочався підрахунок голосів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: