Брат «кримського диверсанта» Панова розповів, хто міг би довести невинуватість Євгена

Брат «кримського диверсанта» Панова розповів, хто міг би довести невинуватість Євгена
Євген Панов

Брат Євгена Панова пригадав історію про сумнівного волонтера

Ігор Котелянець, брат «кримського диверсанта» Євгена Панова розповів в інтерв’ю «Главкому» історію про те, як хтось із волонтерів попросив Панова вивезти українську сім’ю з Криму, але на адмінкордоні окупанти затримали українця.

«Оскільки він знаходився недалеко від Криму, то сів у машину і поїхав, повідомивши, що  скоро повернеться. Схожа історія була у 2014-му році. Коли Алчевськ тільки окупували, його дуже сильно просили вивезти сім’ю, яка тоді рятувалася звідти. Він допоміг, тоді все обійшлося. Він сам їхав до Криму, тобто в машині був один. Його затримали при перетині адмінкордону з Кримом. У росіян мали б бути відеозаписи, як усе відбувалося. Але хто їх показуватиме? Росія сама проти себе не свідчитиме», - сказав Котелянець.

За його словами, вищевказані записи ніхто не залучає, адже їх начебто немає.

«Щодо тих людей, яких він мав перевезти, то, на жаль, ми про них нічого не знаємо. Для мене залишається питанням, хто той волонтер, який просив Євгена допомогти з цим переїздом? Якщо брат погодився допомогти, то зрозуміло, що він міг погодитися лише на прохання людини, якій довіряв. Тобто це означає, що в Криму справді комусь загрожувала небезпека. Але цей волонтер з нами жодним чином не зв’язався після того, що трапилося. Хоча можна було хоч по-людські поговорити:  хто ж знав, що може так статися. Оскільки з нами ніхто не зв’язався, у мене виникає запитання: чи було це прохання свідомим, чи це хтось навмисно підлаштував все таким чином?», - додає брат «кримського диверсанта».

Котелянець також розповів, чи уявляють адвокати , наскільки може затягнутися справа Панова

«Спочатку ми сподівалися, що більше ніж на рік справа не затягнеться. За російським законодавством людину під арештом не можуть тримати більше року. Більше можуть тримати тільки в разі, якщо на це буде воля ФСБ. Отже, якщо вони тримають, значить у них є припис ФСБ продовжити арешт. Можливо я помиляюся, але навіть у ФСБ є обмеження у термінах: максимум, вони можуть вимагати два роки арешту. Отже, до серпня 2018-го року все точно має визначитися», - припускає  Котелянець, хоча й сподівається, що все визначиться набагато раніше.

«Сам вирок для нас кращий, тому що після нього наша держава може вести більш предметні перемовини щодо обміну», - резюмував брат Панова.

Раніше Котелянець заявив, що Україна не проводить жодних переговорів з окупантами про звільнення українських політв’язнів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: