Україна не проводить жодних переговорів з окупантами про звільнення наших політв’язнів, - брат «кримського диверсанта» Панова

Україна не проводить жодних переговорів з окупантами про звільнення наших політв’язнів, - брат «кримського диверсанта» Панова
Ігор Котелянець, брат «кримського диверсанта» Євгена Панова 

За словами брата Євгена Панова, Україна не розробила ніякого формату роботи щодо політв’язнів

Ігор Котелянець, брат «кримського диверсанта» Євгена Панова в інтерв’ю «Главкому» заявив, що в Україна не проводить перемовини з Росією про звільнення українських політв’язнів.

«Взагалі-то спікером у цій темі (звільнення політв’язнів, - ред.) є Ірина Геращенко. Ми, звичайно, контактуємо. Але те, що вона говорить в інтерв’ю нічим не відрізняється від того, що вона говорить нам особисто. Але розумієте, представники ЄС і посольств питають про конкретні дії з боку нашої держави. А наша держава нічого конкретно не пропонує. Хтось має замість нас сісти і прописати формат переговорів з Росією, або якісь інші дії вчинити? Це має робити Україна!», - сказав Котелянець.

Він також обурився тим, що Україна досі не призначила уповноважену людину, яка би займалася вищевказаним питанням.

«Так, є Ірина Геращенко, яка інформує (про ситуацію з політв’язнями – «Главком»), але у неї фактично немає ніяких повноважень, вона не відповідає за тему політв’язнів як, наприклад, відповідає за тему військовополонених, оскільки вона є членом контактної групи в Мінську. Щодо політв’язнів ніяких переговорів немає, ніякого формату роботи немає. В цьому плані держава абсолютно нічого не робить», - зазначив брат «кримського диверсанта».

«Главком» пригадав, що у липні Котелянець разом з рідними інших українських політв’язнів і правозахисниками звернулися до президента Європейської Ради Дональда Туска із відкритим листом. Там містилися пропозиції до ЄС як повертати затриманих Кремлем українців додому.

«Вони відповіли, що ЄС засуджує дії Росії, підтримують нас, закликають Росію звільнити політв’язнів і все. Розумієте, це інформаційні заклики на кшталт того, що висловлює Європа завжди. Власне, їх нинішня відповідь з цієї ж опери, «Європа дуже занепокоєна». От дивіться, ми звернулися до Європи, кажемо, що вбачаємо за потрібне такий-то формат переговорів. Але хто саме має прийти з проектом цього формату і запропонувати Європі взяти участь у цьому? Напевно, що Україна. Хоча пропозиції уже є, ми, родичі політв’язнів разом з правозахисниками випрацювали їх. Хтось має взяти на себе у державі відповідальність за цей напрямок роботи?», - риторично запитує Котелянець.

Нагадаємо, рідні «кримського диверсанта» Панова вбачають його порятунок лише через обмін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: