Церква Єрусалиму попросила допомоги у Вселенського патріархату

Церква Єрусалиму попросила допомоги у Вселенського патріархату
Фото: Οικουμενικό Πατριαρχείο

Церква Єрусалиму попросила від Вселенського патріархату Святого Миро для його потреб

Патріарх Єрусалимський Феофіл III звернувся до Вселенського патріарха Варфоломія з листом щодо допомоги його церкві, тим самим давши чітко зрозуміти, яку сторону займає церква Єрусалиму в подіях у православному світі.

Лист від Феофіла Варфоломію передав екзарх Єрусалимського Патріархату в Константинополі, архієпископ Анфидонский Нектарій, повідомляє грецький сайт Orthodoxia.info.

«Пройшли ті часи, коли патріархи Сходу змушені були через труднощі подорожувати по всіх кінцях світу для того, щоб просити допомогу для своїх церков і таким чином були змушені бути поступливими», – цитує сайт екзарха Єрусалимського Патріархату.

Зазначається, що таким чином Вселенський патріарх Варфоломій і патріарх Єрусалимський Феофіл III дали «урок історії» молодим церквам.

У листі, зокрема, церква Єрусалиму попросила від Вселенського патріархату Святого Миро для його потреб – вищої сполучної ланки між православними церквами.

«Цей крок Єрусалимського Патріархату, який є четвертою церквою серед найдавніших престолів і першою в історії християнства, окрім свого символізму, дав усім зрозуміти свою позицію на рахунок того, що відбувається», – йдеться в повідомленні.

Вселенський патріарх, у свою чергу, не забув згадати про стародавні зв’язки між двома церквами, підкресливши, що, «коли треба за вимогами поточних умов, патріархи Єрусалиму завжди брали участь у прийнятті важливих рішень у Константинополі для майбутнього Православної Церкви».

Як відомо, раніше Російська православна церква вдалася до шантажу, заявивши, що має намір призупинити служіння в Храмі Гробу Господнього, якщо Єрусалимський патріархат підтримає Константинопольський у вирішенні надати автокефалію Української православної церкви і допустить в Храм священиків УПЦ КП. У РПЦ також пригрозили, що в такому разі «доведеться і з Єрусалимським патріархатом припиняти спілкування».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: