Чергові рейтинги: БПП, «Батьківщина» і партія Рабіновича мають найвищу підтримку

Чергові рейтинги: БПП, «Батьківщина» і партія Рабіновича мають найвищу підтримку

За результатами опитування у рейтингу електоральних уподобань перше і друге місця між собою ділять партії БПП і «Батьківщина»

Фаворитами серед політичних партій, що мають всі шанси потрапити до Верховної Ради України на найближчих виборах, є «Блок Петра Порошенка», «Батьківщина» і «За життя». Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного з 3 по 12 листопада 2017 року Києві компанією «Актив Груп». Результати опитування були оприлюднені в понеділок, 18 грудня.

«У рейтингу електоральних уподобань перше і друге місця між собою ділять партії БПП і «Батьківщина», за які в 2017 році готові проголосувати 11,8% і 10,3% опитаних відповідно. На третьому місці знаходиться партія «За життя», яка має 6,8%, на четвертому - «Об'єднання «Самопоміч» з 5,1%, і замикає п'ятірку лідерів партія «Громадянська позиція» з результатом 4,5%», - говориться в повідомленні «Актив Груп».

slide_vertic

Крім того, до рейтингу потрапили партії: «Опозиційний блок» з 4,4%, Радикальна партія Олега Ляшка з 3,9% і «УДАР» - 3,3%.

Відзначається, що в порівнянні з 2016 роком найзначніше (більш ніж в два рази) виріс рейтинг партії «За життя». На другому місці за темпами зростання - БПП, на третьому - «Батьківщина».

«Зараз рейтинг «За життя» становить 6,8%, що на 3,6% більше, ніж в минулому році. У той же час рейтинг «Блоку Петра Порошенка» виріс з 9,1% до 11,8%. Також зростання продемонстрував рейтинг «Батьківщини», який піднявся з 9,5% до 10,3% в порівнянні з минулим роком», - інформує «Актив Груп».

Також соціологічне дослідження показало, рейтинг яких партій в порівнянні з результатами минулого року знизився.

«На відміну від трійки лідерів, впали рейтинги «Самопомочі» з 6,4% в 2016 році до 5,1% в поточному, «Опозиційного блоку» з 4,9% (2016) до 4,4% (2017) і Радикальної партії з 4,1% (2016) до 3,9% (2017)», - йдеться в повідомленні.

Додамо, що опитування проводилося методом особистого інтерв'ю за місцем проживання респондентів. Всього було опитано 2003 респондента. Похибка вибірки не перевищує 2,4%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: