Чи заважала Тимошенко отриманню Томосу? Патріарх Теофіл прокоментував слова Ющенка

Чи заважала Тимошенко отриманню Томосу? Патріарх Теофіл прокоментував слова Ющенка

Патріарх Теофіл III заявив про «політичні ігри задля досягнення власних цілей», коментуючи слова Ющенка

«Ми ніколи не обговорювали з Тимошенко ці речі. Це повна брехня», - заявив предстоятель Єрусалимської Православної церкви

Патріарх Теофіл III спростував інформацію щодо протидії Юлії Тимошенко отриманню Україною Томосу.

Про це 14 січня повідомляє прес-служба партії «Батьківщина».

Зазначається, що нещодавно окремими ЗМІ була розповсюджена заява екс-президента Віктора Ющенка, у якій він звинувачував Тимошенко в тому, що вона під час зустрічі з Єрусалимським Патріархом зверталася до нього з проханням призупинити процес визнання Православної церкви України.

«Прес-служба партії «Батьківщина» звернулася до Патріарха Святого Граду Єрусалиму і всієї Палестини, Сирії, Аравії, всього Зайордання, Предстоятеля Єрусалимської Православної церкви Теофіла III із проханням прокоментувати ці повідомлення», - говориться у заяві.

Як повідомляється, патріарх Теофіл назвав нісенітницею подібні повідомлення стосовно Тимошенко.  

«Я не маю до цього ніякого відношення. Це дуже дивно. Я спростовую це. Ми ніколи не обговорювали з нею ці речі. Це повна брехня. Це брехня, розповсюджена з використанням мого імені. Ті, хто за цим стоять, грають у політичні ігри задля досягнення власних цілей», - заявив патріарх, відповідь якого наводить прес-служба «Батьківщини».

Також, як повідомляється, патріарх Теофіл сказав, що Ющенко - брехун. «Він бреше. Він має поважати мій статус і те, що я запросив його до Патріархату», - підкреслив предстоятель Єрусалимської Православної церкви.

У прес-службі заявили, що партія «Батьківщина» вимагає від Ющенка та інших осіб, які озвучували неправдиву інформацію, а також ЗМІ, що її розповсюджували, публічних вибачень та спростування.

Нагадаємо, раніше колишній президент України Віктор Ющенко заявив, що екс-прем’єр Юлія Тимошенко відмовляла Єрусалимського патріарха від кроків по утвердженню автокефалії Української Православної церкви.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: