Депутат Європарламенту їде на КиївПрайд

Депутат Європарламенту їде на КиївПрайд
Депутат Європарламенту Ребекка Хармс

Ребекка Хармс візьме участь у КиївПрайд

Депутат Європарламенту, співголова парламентської асамблеї Euronest Ребекка Хармс здійснить черговий візит до Києва, щоб підтримати ЛГБТ-співтовариство і поговорити про боротьбу з корупцією. Про це вона розповіла Укрінформу.

«У неділю, 18 червня, я візьму участь в Kyiv Pride. Я буду там, щоб підтримати права українців, як я роблю завжди», - сказала Хармс.

За її словами, важливо, щоб в Україні всі були ангажовані в питаннях забезпечення всіляких прав, фундаментальних, чи то права національних меншин або сексуальних меншин.

«Ясно, що хоч би про яку меншість ми говорили, якість демократичної системи визначається ставленням до цих груп», - зазначила політик.

Європедупат визнала, що в Україні, як і в дуже багатьох країнах, не обходиться без проблем в питанні прав ЛГБТ-співтовариства. І якщо поліція захищає прайд, це звичайно не вирішує всіх питань, але це символ того, що держава гарантує права, і це дуже важливо.

Торік Хармс також взяла участь у ЛГБТ-марші і була «дуже вражена» роботою київської поліції, яка захищала його, поліцейська місія була «чудово спланована». За кілька тижнів до нинішнього заходу вона зустрічалися з керівництвом Нацполіції і обговорила деталі організації маршу, то з якими труднощами можуть зіткнутися учасники заходу. За словами Хармс, її запевнили, що і цього року все буде зроблено, щоб марш пройшов без проблем.

Крім того, німецький політик має намір зустрітися в український столиці з представниками неурядових організацій і обговорити з ними ситуацію з виконанням антикорупційного плану. І буквально через кілька днів, в наступний четвер, вона знову відвідає Київ, щоб цього разу обговорити це ж питання з представниками уряду і Верховної Ради.

«Хочу вислухати обидві сторони з питання антикорупційної реформи», - пояснила депутат ЄП.

Читайте також матеріал «Главкома» Організатор КиївПрайду Зорян Кісь: Гомофобія - це хвороба, яку без провокацій не вилікувати

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: