Депутат Продан розповіла, як відреагує малий бізнес на підвищення «мінімалки»

Депутат Продан розповіла, як відреагує малий бізнес на підвищення «мінімалки»
Збільшення мінімальної зарплати

Нардеп буде вимагати, щоб в урядовому проекті «під бюджет» № 5130 не було норми про обов’язковість сплати ЄСВ підприємцями на загальній системі незалежно від наявності доходу за звітний період

Заступник голови парламентської фракції БПП, член комітету з питань податкової та митної політики Оксана Продан в інтерв’ю «Главкому» розповіла, чи стане непосильним тиском на бізнес підвищення мінімальної зарплати в Україні. І чи не призведе це до того, що людей все більше будуть примусово відправляти у відпустки чи переводити на частину ставки, що зараз практикується в бюджетних установах.

«Для багатьох, особливо великих підприємств, це рішення не несе жодного значення, бо розміри зарплат на них значно вищі навіть за оновлені. Але для когось, більше в маленьких населених пунктах, в маленькому бізнесі, виконання цього рішення буде складним. В деяких випадках, думаю, призведе до повернення свідоцтва платника єдиного податку», - зазначила вона.

Продан сподівається, що тих, хто перейде на загальну систему, буде якнайменше.

«Я добиватимусь, щоб в урядовому проекті «під бюджет» № 5130 не було норми про обов’язковість сплати ЄСВ підприємцями на загальній системі незалежно від наявності доходу за звітний період, щоб вони не виходили з легального поля діяльності», - додала вона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: