Депутат: В країну завезли вісім спецустановок для фальсифікації газу

Депутат: В країну завезли вісім спецустановок для фальсифікації газу

Знавці кажуть, що відбувається підмішування атмосферного азоту та інертних газів

Депутат Київради, голова постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Володимир Бондаренко стверджує, що Київ отримує не зовсім якісний газ. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».
«Газ – норвезький, російський і місцевого видобутку - змішується в системах постачання. Там також достатньо сумнівних цифр. У всіх мережах, які ведуть до Києва, раніше був газ нормальної енергетичної якості. А сьогодні деякі знавці цієї системи прямо кажуть, що були в країну завезені вісім спеціальних установок для фальсифікації газу – відбувається підмішування атмосферного азоту та інертних газів. Це дає не зовсім якісний газ», - заявив Бондаренко.
Він розповів про експеримент, який провів зі своїм родичем, який проживає в Санкт-Петербурзі. «По скайпу зв’язалися, на середні конфорки поставили по три літри води, одночасно запалили. У два рази швидше в нього закипіла вода. У нас газ неякісний, підмішаний», - сказав Бондаренко.
Крім того, за його словами, ф питання й щодо обліку. «Його завжди намагалися уникати. Київ і Харків є найменш забезпеченими засобами обліку газу. Нам на комісії (постійна комісія Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу. – Ред.) газовики демонстрували кілька типів лічильників. Вони один від одного відрізняються. Один – велетенський, незручний, якщо його десь приварити на кухні, вже треба буде пригинатися. Інший – компактний. Ми їм порекомендували користуватися тільки маленькими і кращими. Але вони не поспішають. Програми щодо забезпечення лічильниками нібито законодавчо регулюються законом «Про метрологію»: той, хто збуває вам якусь послугу, має забезпечити систему обліку. А вони від цього тікають: то ті лічильники на повірки знімають, то ще щось вигадують. Зараз лише їм стало це трошки невигідно, бо якщо їхній облік і облік тих, хто транспортує газ, не буде сходитись, значить, десь є «дірки»», - зазначив Бондаренко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: