В Київраді вважають, що за газ ми платимо необґрунтовані гроші

В Київраді вважають, що за газ ми платимо необґрунтовані гроші

Наша держава добувала й добуває багато газу, але українці змушені платити за нього великі гроші

Депутат Київради, голова постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Володимир Бондаренко в інтерв’ю «Главкому» заявив, що українці змушені платити за газ необґрунтовані гроші. Він підкреслив, що газ належить до сфери енергетики. І колись у нас було п’ять державних систем виробництва електроенергії, але їх ми майже втратили.

«Перше - своє ж вугілля ми тепер купуємо в людей, які представляють російську владу або сепаратистів, ми вимушені купувати південноафриканське вугілля. Друге – паливний мазут, який дає нафта, що переробляється, також не дуже доступний, бо ми з Росією торгуємо дуже обмежено. Газ, який застосовувався у газо-вугільних сумішах, також фактично відпав. Атомну енергетику Янукович повністю переключив на російський ТВЕЛ, ми повністю від нього залежимо. Лишається одне джерело – каскад Дніпровських гідроелектростанцій. І то, минулого літа нас врятувала станція на Дністрі, бо була засушлива погода, водосховища - фактично зневоднені, Дніпровський каскад – порожній», - пояснив він ситуацію.

Бондаренко додав, що Україна перебуває у складному енергетичному стані, але й зараз на енергозбереження гроші не виділяються.

«За газ ми платимо необґрунтовані гроші. При цьому, ми добували й добуваємо багато газу. Микола Рудьковський володіє кількома глибинними свердловинами, Нестор Шуфрич теж і так далі. Їм як нагороду за вірнопідданську політику було їх роздано свого часу. Вони на цьому газі сьогодні заробляють шалені гроші, експортуючи його за кордон, а ми звідти купуємо», - заявив депутат Київради.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: