Депутати закликали НАБУ негайно розпочати перевірку схем Гонтаревої-Арбузова

Поляков вимагає розслідувати зв'язок глави Нацбанку з мільярдами «сім'ї» Януковича

Національне антикорупційне бюро України зобов'язане негайно розпочати перевірку опублікованих в ЗМІ фактів, які демонструють зв'язок глави Нацбанку Валерії Гонтаревої з мільярдами «сім'ї» Януковича, заарештованими в «Ощадбанку». Про це сьогодні заявив народний депутат, член комітету з фінансової політики і банківської діяльності ВР Максим Поляков.
«Гонтарева - високопоставлений чиновник. У нас держава витрачає сотні мільйонів на НАБУ, утримується армія чиновників. Ось нехай займуться не популізмом або піаром, а конкретним розслідуванням. Якщо підтвердяться ці звинувачення, в першу чергу людину повинні звільнити з роботи, а потім вона повинна понести за це кримінальну відповідальність. Адже мова йде про великі цифри, там посилання на сотні мільйонів. На жаль, у нас немає прикладів відсторонення високопоставлених чиновників, яким дали реальний термін з реальним покаранням», - сказав парламентарій.
Нагадаємо, на початку цього тижня «Главком» опублікував документи, які доводять зв'язок компанії Валерії Гонтаревої «Інвестиційний Капітал Україна» (ICU) з арештованими в «Ощадбанку» коштами, що належать оточенню екс-президента Віктора Януковича.
ICU в листопаді-грудні 2013 роки для ряду кіпрських компаній придбала на біржі «Перспектива» валютні облігації держпозики (ОВДП) на загальну суму 10,7 млрд грн. Ці ж юрособи-нерезиденти є учасниками кримінального провадження, відкритого Генпрокуратурою. За рішенням Печерського суду від 13.06.2014, майно і рахунки кіпрських клієнтів ICU арештовані, так як фірми пов'язані з колишнім першим віце-прем'єром України Сергієм Арбузовим. Встановлено, що за допомогою придбання ОВДП Арбузов відмивав кошти, отримані від різних корупційних схем.
При цьому народний депутат Олег Осуховський заявив про необхідність допитати Валерію Гонтареву в зв'язку з висунутими проти неї звинуваченнями, а також відсторонити її від посади на час розслідування. Коментарі Валерії Гонтаревої щодо висунутих проти неї звинувачень на даний час відсутні.
Гонтарева обіймала посаду голови ради директорів групи в 2007-2014 роках. Як стверджується на сайті компанії, «під її керівництвом ICU стала найбільшим керуючим активами публічних фондів в Україні, найбільшим торговцем цінними паперами та лідером в інвестиційно-банківському бізнесі».
Джерело: Подробности

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: