Держдеп США озвучив масштаби допомоги НАБУ

Держдеп США озвучив масштаби допомоги НАБУ
НАБУ отримує допомогу від США

Професіонали правоохоронних органів США увійшли до НАБУ

Сполучені Штати Америки допомогли Національному антикорупційному бюро України відкрити 333 кримінальні провадження, винести 207 повідомлень про підозру, а також 108 обвинувачень у корупційних справах в Україні. Про це йдеться у повідомленні Державного департаменту США.

«Професіонали правоохоронних органів США увійшли до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), щоб сприяти нарощуванню спроможності до боротьби з корупцією та відшкодування активів та посилити загальні антикорупційні зусилля України. Підтримка США сприяла відкриттю 333 кримінальних справ, 207 повідомлень про підозри та завершенню 108 звинувачень у справах, пов'язаних з корупцією. Поточна програма буде продовжувати будувати ці досягнення», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що зовнішня допомога Штатів загалом принесла Україні 1,3 мільярда доларів, а також сприяла відшкодуванню тих збитків країні, що були нанесені попередньою владою, а саме повернення вкрадених 3,24 мільярди доларів.

У Держдепі додали, що фінансують громадянське суспільство та суспільні інститути у сфері енергетики, що допомагає збирати, обробляти та аналізувати інформацію енергетичного змісту. Це робиться через Інноваційний фонд фіскальної прозорості.

Така допомога надається Штатами з кінця 2013 року. 

Нагадаємо, в неділю генпрокурор Юрій Луценко заявив, що «весь апарат агентів НАБУ є поза законом», а під час роботи вони використовують незаконні методи провокації та контрабандну техніку. 

Також генпрокурор звинуватив директора НАБУ Артема Ситника в незаконній діяльності ФБР на території України.

Читайте також матеріал «Главкома» «Фатальна брюнетка та сім детективів. Усі деталі гучного антикорупційного скандалу»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: