Держдеп США попросив співробітників повернутися до роботи

Держдеп США попросив співробітників повернутися до роботи
Державний департамент США

Більшість співробітників повинні повернутися до роботи 22 січня, деякі - 20 січня

Державний департамент США в четвер, 17 січня, закликав своїх співробітників у США і за кордоном повернутися до роботи попри припинення фінансування роботи частини держустанов з кінця грудня.

Про це повідомляє видання The Hill.

«Як підприємство, яке стосується національної безпеки, держдепартамент повинен продовжувати виконувати свою місію. Найкраще ми можемо робити це, коли в посольствах, консульствах і внутрішніх органах співробітники працюють у повному складі», - йдеться в повідомленні Держдепу.

Відзначається, що більшість співробітників повинні повернутися до роботи 22 січня, деякі - 20 січня.

Держдеп обіцяє оплатити роботу співробітників за другий період 2019 року, і в подальшому спробувати знайти кошти на оплату наступних періодів.

До слова, 10 січня президент США Дональд Трамп скасував поїздку на Всесвітній економічний форум у Давосі через «непоступливість демократів».

Як повідомлялося раніше, шатдаун у США став рекордним в історії за тривалістю. І він вже обійшовся американській економіці у 3,6 млрд доларів.

Через «шатдаун», який розпочався 22 грудня, 800 тисяч держслужбовців не отримали зарплату. За інформацією АР, протягом тижня звільнені 380 тисяч працівників, інші працюють без заробітної плати.

Нагадаємо, веб-сайт посольства США в Україні припинили оновлювати через «шатдаун».

Як відомо, президент США Дональд Трамп у зверненні до нації заявив, що «гуманітарну кризу» у США можна вирішити за 45 хвилин. Президент США поклав провину за «шатдаун» на демократів, втім утримався від оголошення надзвичайного стану.

Нагадаємо, Трамп заявив у понеділок, що в країні настала гуманітарна криза та криза національної безпеки після того, як американський Конгрес відмовив затверджувати фінансування нової стіни на кордоні з Мексикою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: