Держдеп США відкликає з Куби більшість американських дипломатів

Держдеп США відкликає з Куби більшість американських дипломатів

Склад посольства залишатиметься скороченим, доки кубинський уряд не зможе гарантувати безпеку американських дипломатів на острові

Після повідомлень про наслідки впливу на американських дипломатів в Гавані невідомими технічними пристроями, що спричинило погіршення стану здоров’я людей, Державний департамент США ухвалив рішення тимчасово відкликати значну частину персоналу з Куби.

Про це йдеться в заяві держсекретаря США Рекса Тіллерсона.

«29 вересня Держдепартамент розпорядився відкликати персонал, не пов’язаний з вирішенням надзвичайних питань, з посольства США в Гавані, а також усіх членів їхніх сімей», – зауважив глава американського Держдепу.

Він підкреслив, що склад посольства залишатиметься скороченим, доки кубинський уряд не зможе гарантувати безпеку американських дипломатів на острові, «щоб звести до мінімуму кількість дипломатів, які наражаються на ризик».

Водночас Тіллерсон зауважив, що Сполучені Штати підтримують дипломатичні відносини з Кубою, «і наша робота на Кубі продовжує керуватися міркуваннями національної безпеки та зовнішньополітичними інтересами Сполучених Штатів».

Він також повідомив, що кубинська сторона пообіцяла розслідувати завдання шкоди здоров’ю дипломатів.

Водночас Державний департамент США рекомендував американським громадянам поки що утриматися від відвідання Куби. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: