Добкін розказав, як Янукович просив Яроша не штурмувати Межигір’я

Добкін розказав, як Янукович просив Яроша не штурмувати Межигір’я
Добкін у суді, 18 квітня 2018 року
Скріншот з відео

За словами нардепа, Янукович дізнався про планування штурму, коли був на аеродромі Харкова

Екс-президент України Віктор Янукович у лютому 2014 року просив лідера «Правого сектору» Дмитра Яроша зупинити штурм резиденції у Межигір'ї.

Про це заявив народний депутат Михайло Добкін під час допиту в Оболонському суді Києва у середу, 18 квітня.

За словами Добкіна, Янукович був на аеродромному комплексі Харкова і очікував дозволу на виїзд, коли йому подзвонили і сказали, що озброєні люди нібито рухаються у сторону Межигір'я для штурму резиденції. 

«За змістом цього дзвінка я зрозумів, що певна частина людей, у тому числі зі зброєю в руках, направилася у сторону Межигір'я. І найголовніше, що турбувало главу держави - це те, що на території якогось ангара лишалося ще сім його охоронців, у них з собою нема майже ніяких засобів захисту і їхньому життю загрожує серйозна небезпека», - сказав нардеп.

Він повідомив, що Янукович попросив тодішнього голову СБУ Олександра Якименка зв'язати його з Дмитром Ярошем і намагався домовитися з лідером «Правого сектора» не штурмувати резиденцію.

Через півгодини стало відомо, що штурму не відбулося.

Нагадаємо, Добкін заявив, що готовий дати свідчення з приводу подій лютого 2014 року, в тому числі про поїздку Януковича з Києва до Харкова 22 лютого. Депутат вважає, що обставини, про які він повідомить, «вплинули на розвиток подій в Україні в лютому-березні 2014 року, в тому числі і в Криму».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: