Додон заявив, що не їде до Києва, так як повинен «виправляти помилки» у Москві

Додон заявив, що не їде до Києва, так як повинен «виправляти помилки» у Москві
Президент Молдови Ігор Додон у Москві

Президент Молдови пояснив, чому зачастив у Москву

Молдавсько-українські та українсько-румунські відносини знаходяться на хорошому рівні, тому в Київ і Бухарест їхати поки немає потреби.

Про це заявив президент Молдови Ігор Додон на прес-конференції, що відбулася в Кишиневі.

«Я відкритий для діалогу з українським і румунським лідерами. Візити в Київ і Бухарест сьогодні не настільки необхідні, так як відносини нашої країни з сусідніми державами (Україною і Румунією) знаходяться на хорошому рівні. Мої часті візити до Москви пов'язані з тим, що «завдяки» уряду і парламенту відносини Молдови з Росією – не найкращі, і я зобов'язаний виправляти ці помилки», - зазначив Додон.

Глава Молдови підкреслив при цьому, що ситуація в Україні та Румунії досить непроста, через що і доводиться переносити свої візити в Бухарест і Київ.

Нагадаємо, що ще під час президентської виборчої кампанії в 2016 році Ігор Додон заявив, що «де-факто, Крим є російською територією».

Раніше повідомлялося, що у Молдові 12 лютого набув чинності закон, що забороняє телеканалам показувати російські новини та інформаційно-аналітичні програми.

10 січня спікер парламенту Молдови Андріан Канду підписав замість президента Ігоря Додона закон, що забороняє ретрансляцію в країні російських новин та інформаційно-аналітичних програм.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: