Довгий закликав депутатів зняти з нього недоторканність

Довгий закликав депутатів зняти з нього недоторканність
Нардеп Олесь Довгий

Довгий заявив, що претензії ГПУ у його справі стосуються лише порушення регламенту Київради

Народний депутат Олесь Довгий закликав парламент проголосувати за зняття з нього депутатської недоторканності. Про це він заявив від час виступу з трибуни Верховної Ради.

Довгий пояснив, що претензії генерального прокурора у його справі стосуються лише порушення регламенту Київради, але регламент не має статусу закону.

«Оскільки регламент не є законом, то порушення регламенту не може бути порушенням законодавства. Кажучи іншими словами  – регламент порушив, закон не переступав».

Довгий зазначив, що у Верховній Раді теж доволі часто порушується регламент.

«Ми з вами є свідками того, як це відбувається у сесійній залі. І ми ставимось до цього як до робочого процесу. Ми усвідомлюємо, що порядок денний формується на погоджувальній раді, де присутні керівники фракцій і політичних сил», - заявив Довгий.

Він нагадав, що призначення Юрія Луценка генеральним прокурором теж відбувалось із порушеннями законодавства.

«Ми з вами, грубо порушуючи регламент, з голосу протягували чисельні зміни до чинного законодавства України, якими протягнули пана Луценка на посаду Генерального прокурора. І коли ми це з вами робили, ми вірили, що саме Луценко на посаді Генерального прокурора буде людиною, яка на своєму власному досвіді пережила беззаконня силових структур. Ми вірили, що він стане людиною, яка ніколи в житті не використає цю владу для з’ясування особистих стосунків і образ минулого. Ми сподівались, що він буде працювати на майбутнє. Коли я кажу «майбутнє», я маю на увазі не популізм заради балів на майбутні вибори. Я маю на увазі чесну щоденну роботу заради майбутніх поколінь», - зазначив Довгий.

За словами нардепа, він розуміє, що у випадку зняття недоторканності його чекає «непростий період». Тим не менше, він закликає колег підтримати подання генпрокурора.

«Але мужність дається людині саме для того, щоби в складний період знаходити в собі силу прийняти відповідальне рішення. І я  повторюю слова із заповіту, який написав мій дід - «не зламайсь, як кленочок в негоду, і не злякайсь, колі грім загуде, нехай хоробрість козацького роду надихає тебе і веде». І маючи мужність і відповідальність перед вами і перед українським народом, як послідовний політик я прошу вас підтримати це з юридичної точки нікчемне подання для того, щоб дати мені можливість виконати свою передвиборну обіцянку, і для того, щоб мати можливість довести свою правоту, як кожен громадянин України, в суді», - заявив Довгий.

Підсумовуючи, депутат сказав, що для нього важливо спростувати звинувачення, які висуває Генеральна прокуратура.

«Це дасть мені можливість перегорнути сторінку минулих звинувачень, поставити раз і назавжди крапку в тому безчесті, яке лунає з уст моїх опонентів і продовжити роботу, яку я збираюсь присвячувати Україні. І саме віра в своє українське майбутнє говорить мені зробити зараз саме так. Тому що все, що в моєму житті для мене має значення, а саме родина, мої друзі, мої виборці, моя власна справа – це все українське», - зазначив Довгий.

Сьогодні Верховна Рада розпочала розгляд подань на зняття недоторканності з п'яти народних депутатів.

Як повідомлялось, Рада відмовилась надати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Дейдея.

Минулого тижня регламентний комітет ВР розглянув відповідні подання щодо Андрія Лозового (фракція Радикальної партії), Олеся Довгого (група «Воля народу»), Євгена Дейдея, Максима Полякова (обидва - фракція «Народний фронт») і Борислава Розенблата (фракція «Блок Петра Порошенка»). Відповідно до рішення регламентного комітету, усі подання будуть розглянуті під час засідання ВР.

На комітеті досі не розглянули лише подання на члена Опозиційного блоку Михайла Добкіна, в минулому - колишнього керівника Харківської області.

При цьому Добкін впевнений, що Рада зніме з нього недоторканність.

Читайте також статтю: Михайло Добкін: Луценко – дуже мстива людина. Всі, хто перетинався з ним - або сидять, або звільнені, або люстровані, або в бігах

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: