Екс-міністр економіки РФ стверджує, що ФСБ провокувало його взяти хабар

Екс-міністр економіки РФ стверджує, що ФСБ провокувало його взяти хабар
Олексій Улюкаєв 

Улюкаєв у суді не визнає свою провину

Колишній Глава Мінекономрозвитку Олексій Улюкаєв стверджує, що ФСБ і головний виконавчий директор «Роснєфті» Ігор Сєчін організували проти нього провокації з передачею великої суми грошей. Про це екс-чиновник заявив під час розгляду справи по суті в Замоскворецкому суді Москви, пише «Лайф. ру».

«ФСБ кілька тижнів готувалася, чекала, поки я приїду, але я не приїжджав... Не дочекавшись, поки я приїду, щоб отримати гроші, Сєчін особисто подзвонив мені і умовив приїхати», - розповів свою версію подій Улюкаєв, обвинувачений в отриманні хабара на суму в $2 млн.

Після чого, за твердженням колишнього міністра, служба безпеки організувала провокацію.
«ФСБ влаштувала щодо мене провокацю хабара на підставі неправдивих свідчень Сєчіна і Феоктистовії (колишній віце-президент компанії - Ред)», - заявив Улюкаєв.

При цьому цей колишній міністр економічного розвитку не визнає свого вину. Більш того, захист екс-чиновника попросила повернути його справу в прокуратуру «у зв'язку з істотними суперечностями» в обвинувальному висновку.

Як повідомлялось, за версією слідства, Улюкаєв вимагав хабар за позитивне Рішення по угоді відомства за купівлю «Роснефтью» держпакету акцій «Башнефть».

Як відомо, співробітники ФСБ затримали Улюкаєва в ніч 15 листопада минулого року. Петренко розповіла, що міністра затримали «на гарячому під час отримання хабара».

Нагадаємо, старший співробітник вашингтонської Атлантичної ради Андерс Аслунд назвав арешт міністра економічного розвитку РФ Олексія Улюкаєва одіозним поворотом, який можна порівняти з убивством Нємцова.

Читайте також статтю «Главкома» «Сєчін поглинає Путіна. Чи витримає Росія вагу мегаолігарха?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: