Екс-міністр Клименко звинувачує військову прокуратуру у смерті фігуранта антикорупційної справи

Екс-міністр Клименко звинувачує військову прокуратуру у смерті фігуранта антикорупційної справи
Колишніх чиновників податкових адміністрацій затримали  в травні  2017 року

За інформацією Клименка, на Ярошенка «тиснули та схиляли до угоди зі слідством»

В результаті серцевого нападу помер Олексій Ярошенко, який в минулому очолював державну податкову інспекцію у Подільському районі Києва.

Новину на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив екс-керівник Міністерства доходів та зборів часів Януковича Олександр Клименко, який наразі переховується в Росії. За його даними, Ярошенко був одним з тих, кого затримали в рамках спецоперації Генпрокуратури, коли було заарештовано чимало колишніх податківців, які працювали за часів Януковича і Клименка.

Екс-міністр зізнався, що особисто Ярошенка не знав, втім зазначив, що слідчі «погрожували кримінальними покараннями йому і його родині».

«У нього не витримало серце. Серцевий напад. Всього 40 років. Близькі Олексія не приховують - його просто довели слідчі військової прокуратури», - додав Клименко.

Нагадаємо, 24 травня під час широкомасштабної спецоперації, проведеної спільно співробітниками Головної військової прокуратури, департаменту захисту економіки Національної поліції і спецпідрозділу КОРД по всій території України, було затримано колишніх керівників регіональних та місцевих органів ДПС України та Міндоходів, яких підозрюють у причетності до організації роботи так званих податкових майданчиків.

Як повідомляв «Главком», МВС і ГПУ відзвітували про «найбільшу антикорупційну операцію»: 454 обшуки у 15 областях, внаслідок якої затримали 25 фігурантів справи.

Згодом стали відомі імена затриманих осіб.

Суди обрали запобіжні заходи для затриманих. Сума застави для них склала 443,988 млн грн.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив тоді, що на нього було вчинено два замахи через арешт 16 із 23 затриманих податківців.

Також Аваков заявив про погрози з Москви після арешту екс-податківців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: