Екс-президент Чехії зробив заяву щодо провокацій України. Посол у відповідь згадав про Гітлера

Екс-президент Чехії зробив заяву щодо провокацій України. Посол у відповідь згадав про Гітлера

Колишній чеський лідер Вацлав Клаус заявив, що Путін веде себе «обережно і тверезо» та не реагує на кожну «провокацію» України

Заява колишнього президента Чехії Вацлава Клауса в інтерв'ю ТВ Prima про те, що еліти західних країн, зокрема Чехії, нібито підштовхують Україну до провокацій проти Росії і президента Володимира Путіна викликала реакцію з боку посла України у Празі Євгена Перебийноса і деяких чеських політиків.

Про це повідомляє Radio Praha.

Клаус заявив, що Путін веде себе «обережно і тверезо» і не реагує на кожну «провокацію».

У відповідь на це посол України у Празі Євген Перебийніс у Twitter звернувся до колишнього керівника Чехії із запитанням: «Чи означає його заява про Україну одностайність з тими, хто вважав, що в 1938 році Чехословаччина спровокувала «обережного і тверезомислячого» Гітлера?».

Реакцію дипломата привітали чеські політики євродепутат Яромира Штетина і екс-голова фракції партії ТОР 09 Мірослав Калоусек.

Раніше повідомлялося, що президент Чехії Мілош Земан закликав уряд офіційно засудити «звеличення воєнних злочинців» в Україні, в його адміністрації назвали позицію МЗС країни з цього приводу ганебною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: