Екс-спікера парламенту Каталонії випустили з в’язниці під заставу

Екс-спікера парламенту Каталонії випустили з в’язниці під заставу
Карме Форкадель

150 тис. євро застави були зібрані прихильниками Форкадель

Правоохоронні органи Іспанії дозволили голові парламенту Каталонії Карме Форкадель покинути в'язницю Алькала-Меко під заставу в 150 тисяч євро. Про це повідомила в п'ятницю, 10 листопада, іспанська газета El Pais.

Гроші для застави були зібрані прихильниками Форкадель.

Між тим політику заборонено покидати Іспанію, вона зобов'язана щотижня з'являтися в суді і бути присутньою на всіх судових засіданнях у її справі.

Карме Форкадель провела у в'язниці одну ніч. Вона і ще п'ять депутатів були арештовані за рішенням Верховного суду країни. Всіх їх звинувачують в заколоті, бунті і розтраті громадських коштів. Максимальний термін покарання за цими звинуваченнями - 30 років позбавлення волі.

В даний час більшість колишніх міністрів відправленого у відставку регіонального уряду Каталонії знаходяться під вартою. Екс-лідер Каталонії Карлес Пучдемон і чотири міністри втекли в Брюсселі, щоб уникнути арешту. Верховний суд Іспанії видав європейський ордер на арешт Пучдемона і його чотирьох соратників 3 листопада. Бельгійський суд протягом 15 днів повинен винести рішення з цього ордеру.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: