Іспанський суд видав європейський ордер на арешт екс-глави Каталонії

Іспанський суд видав європейський ордер на арешт екс-глави Каталонії
Екс-лідер Каталонії Карлес Пучдемон

В Іспанії прокурори 2 листопада подали запит на видачу європейського ордера на арешт Карлеса Пучдемона

Іспанський суд видав європейський ордер на арешт екс-лідера Каталонії Карлеса Пучдемона. Про це повідомив його адвокат пізно ввечері 2 листопада фламандській телекомпанії VTR.

В Іспанії прокурори 2 листопада подали запит на видачу європейського ордера на арешт Карлеса Пучдемона, усуненого з посади президента влади Каталонії, автономного регіону на північному сході країни, і ще чотирьох членів його усуненої влади. Всі п’ятеро не з’явилися до суду в Мадриді і, за повідомленнями, перебувають у Бельгії.

Також 2 листопада суд в Іспанії ухвалив узяти під арешт на час розслідування дев’ять усунених чи колишніх членів регіональної влади Каталонії, автономного регіону на північному сході країни, які прийшли за викликами на допит до суду в Мадриді.

Один із них, який сам подав у відставку ще напередодні одностороннього проголошення незалежності Каталонії її регіональним парламентом, зможе вийти на волю під заставу у 50 тисяч євро, інші вісім арештовані без можливості застави.

14 членів усуненої влади Каталонії звинувачують у заколоті, підбурюванні до заколоту і розтраті державних або громадських коштів у зв’язку з їхніми діями навколо референдуму про незалежність Каталонії і подальшого самочинного проголошення цієї незалежності.

Як відомо, уряд Іспанії 28 жовтня офіційно взяв під прямий контроль управління Каталонією. Того ж дня екс-глава женералітату Каталонії Пучдемон закликав захищати незалежність мирно.

Крім того, міністерство внутрішніх справ країни усунуло з посади голову каталонської поліції Хосепа Луїса Траперо.

Уряд Іспанії розпустив парламент Каталонії та оголосив нові вибори на 21 грудня.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що розпустив каталонський парламент не тому, що хоче позбавити регіон автономії, а лише для того, аби повернутися до нормального стану справ.

Голова Верховного суду Іспанії Карлес Лєсмес заявляє про можливість видачі проти колишнього очільника Каталонії Карлеса Пучдемона загальноєвропейського ордера на арешт

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: