Екзит-пол: на виборах у Польщі перемагає правляча партія Качинського

Екзит-пол: на виборах у Польщі перемагає правляча партія Качинського

Партія «Право і справедливість» Ярослава Качинського набирає 32,3% голосів

Партії «Право і справедливість» вдалося покращити результати чотирирічної давнини

За даними екзит-полу, проведеного дослідницьким центром Ipsos, на місцевих виборах у Польщі перемогу здобула правляча націонал-консервативна партія «Право і справедливість» Ярослава Качинського, набравши 32,3% голосів.

Як повідомляє DW, таким чином партії «ПіС» вдалося покращити результати чотирирічної давнини - тоді її результат становив 26,9%.

За даними опитування, за коаліцію центристських опозиційних партій – «Громадянська платформа» та «Новочесна» - віддали голоси 24,7% виборців.

У Варшаві перемогу здобув представник проєвропейської праволіберальної партії «Громадянська платформа» Рафал Тжасковський. Кандидат від «ПіС» Патрік Які посів друге місце.

Як заявив Ярослав Качинський, результат «є доброю передумовою для парламентських виборів», які мають відбутися 2019 року.

Явка виборців становила 51,3% - вище, ніж у 2014 році.  Взяти участь у виборах мали право 30 мільйонів людей.  

Остаточні результати голосування виборча комісія оприлюднить до середини наступного тижня

Нагадаємо, 21 жовтня громадяни Польщі обирали депутатів міських, селищних рад та воєводств, а також мерів, бургомістрів та голів районних адміністрацій. О 7:00 ранку по всій країні відкрились близько 25 тисяч виборчих дільниць, які працювали до 21:00.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: