Епіфаній розповів про перше рішення, яке ухвалить після отримання Томосу

Епіфаній розповів про перше рішення, яке ухвалить після отримання Томосу
Глава єдиної Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній

Усі рішення будуть формуватися на основі норм статуту, які прописані у Томосі

Митрополит Київський Епіфаній розповів про перше рішення, яке ухвалять після отримання Томосу.

Про це Епіфаній заявив в інтерв'ю ТСН.Тиждень.

«Вселенський патріарх повідомив мені, що він надасть Томос 6 січня. Після співслужіння мого як предстоятеля Української православної церкви і Вселенського патріарха на Фанарі буде вручено мені як предстоятелю цей урочистий документ, який носить назву Томос», - сказав він.

Після отримання Томосу від Вселенського патріарха Православна Церква України має намір одразу сформувати керівні органи.

За його словами, усі рішення будуть формуватися на основі норм статуту, які прописані у Томосі.

«Першим рішенням нам, звичайно, потрібно сформувати відповідні керівні органи, бо на Об'єднавчому соборі ми ухвалили статут, але він буде утверджений Томосом, бо статут побудований на нормах, які прописані у Томосі. Після отримання Томосу ми станемо вже повноцінною автокефальною православною церквою, визнаною Всесвітнім православ'ям. У подальшому ми будемо намагатися спілкуватися спілкуватися з іншими помісними церквами, які визнають рішення Вселенського патріарха», - розповів митрополит Православної Церкви України. 

Нагадаємо, 15 грудня на Об’єднавчому соборі у Києві обрали голову єдиної Української православної церкви, ним став єпископ Української православної церкви Київського патріархату Епіфаній.

Речник УПЦ КП Євстратій (Зоря) розповів, який титул у предстоятеля єдиної помісної автокефальної Православної Церкви України і яка офіційна назва церкви згідно зі статутом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: