Етапування Сущенка: Фейгін розповів подробиці

Етапування Сущенка: Фейгін розповів подробиці

За словами Фейгіна, на законних підставах етапування, в принципі, може затягнутися надовго

У процесі етапування незаконно засуджений в РФ журналіст Роман Сущенко був поміщений у збірний пункт в'язниці «Матросская тишина». Подальший його маршрут поки невідомий.

Про це громадський захисник Марк Фейгін розповів Укрінформу.

«З того, що мені відомо точно. 7-8 жовтня Сущенко був переміщений у збірний пункт в «Матросской тишине», так звану «збірку». Скільки він там перебував і куди його було направлено, я не знаю. Минуло десять днів. Це в рамках закону РФ, тому поки готувати ніяких звернень ми не будемо. Почекаємо ще 2,5-3 тижні від початку процесу етапування, отже – до кінця жовтня. Сподіваюся, до того часу потрібна інформація з'явиться. Якщо ж ні, слатимемо запити», - сказав Фейгін.

Він нагадав, що відповідно до ст. 17 Кримінально-виконавчого кодексу РФ, адміністрація установи або орган ФСВП повинні повідомити про прибуття засудженого до місця відбування покарання не пізніше, ніж за 10 днів з дня прибуття. Водночас повідомлення може бути відправлено звичайною «тихохідною» поштою. А згідно зі ст. 76 КВК, під час етапування засуджений може до 20 діб утримуватися в транзитно-пересильному пункті. Тобто на законних підставах етапування, в принципі, може затягнутися надовго.

«Я не думаю, що в нашому випадку буде навмисне затягування процесу етапування Сущенка і сповіщення про його прибуття. До того ж консульство України в Москві писало ноту, зверталося з листом до російської влади (це робиться через МЗС РФ) про те, щоб після прибуття Сущенка найближче українське консульство в Росії було поінформовано якнайшвидшим чином. Водночас я сподіваюся, що мого підзахисного не буде відправлено кудись далеко. Волгоград, Нижній Новгород, Мордовія - гадаю, буде щось таке», - передбачає захисник.

Фейгін також уточнив, що на днях консул України в Москві планував побувати в Лефортово, щоб забрати деякі особисті речі Сущенка, які залишилися там, перш за все, книжки.

Раніше Фейгін заявив, що Сущенко, попри два роки за ґратами, залишається сильним духом, не зважаючи на те, що спроби його звільнити поки завершувалися невдало.

12 вересня Верховний суд Росії визнав законним рішення Московського міського суду про 12 років ув'язнення для Сущенка. Відтак суд відхилив у повному обсязі апеляцію захисників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: