Фейгін заявив про можливий обмін Сущенка на захопленого під Луганськом російського військового

Фейгін заявив про можливий обмін Сущенка на захопленого під Луганськом російського військового
Адвокат Марк Фейгін

За словами адвоката, історія з Агєєвим стала публічною і схожа на історію росіян Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва, яких обміняли на Надію Савченко

Адвокат Марк Фейгін вважає, що його підзахисного - українського кореспондента Романа Сущенка - можуть обміняти на російського військовослужбовця Віктора Агєєва, якого нещодавно захопили в полон у Луганській області. 

Про це він заявив «Радіо Свобода». 

«Не варто очікувати швидко - Агєєва затримали зі зброєю в руках під Луганськом, має відбутися слідство, має відбутися суд, який ухвалить вирок і з'явиться можливість процесуальних процедур, які ми називаємо обміном, а фактично це - взаємне помилування. Таким чином, вирішення питання двох доль, з одного боку - військовослужбовця Агєєва, якщо його помилує президент Порошенко, і, наприклад, мого підзахисного Сущенка, якого міг би помилувати після суду Путін», - сказав Фейгін. 

За його словами, історія з Агєєвим стала публічною і схожа на історію росіян Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва, яких обміняли на Надію Савченко. 

 «Мати Агєєва дала інтерв’ю «Новой газете», тим самим створивши у внутрішньому медіапросторі певне питання, за схожим сценарієм розвивалася ситуація з Александровим і Єрофеєвим, відносно того, що росіяни своїх не кидають, виникає деякий ідеологічний наратив, мовляв, виручаймо, рятуймо», – додав Фейгін.

На його думку, можливий обмін Агєєва у Росії використають з пропагандистською метою, зважаючи на президентські вибори, що відбудуться у березні 2018 року.

Суд Москви 13 липня розгляне скаргу захисту незаконно затриманого в Росії Романа Сущенка на подовження його арешту.

Власного кореспондента «Укрінформу» у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення в «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Читайте також статтю: Володимир Жемчугов: Росія з Донбасу не піде, бо там залишаються сотні тисяч свідків для Гааги

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: