«Фінансовий майдан» об'єднує людей для «імпічменту» Гонтаревій

«Фінансовий майдан» об'єднує людей для «імпічменту» Гонтаревій

Акція об'єднала вкладників і позичальників десятків фінансових установ, серед яких ошукані клієнти банків «Фінанси і кредит», «Хрещатик», «Михайлівський», «VAB» та інші

Ошукані вкладники та позичальники почали збір підписів по всій Україні за відставку голови Національного Банку Валерії Гонтаревої.
«Ми починаємо акцію зі збору підписів проти глави НБУ. Та закликаємо до об'єднання всі політичні сили. Акція «Народний імпічмент» проходитиме по всій Україні. Збір підписів починається у всіх містах-мільйонниках та інших містах, які приєдналися до нас», - повідомила лідер громадського руху «Фінансовий майдан» Юлія Сало сьогодні на прес-конференції в інформаційному агентстві «Інтерфакс-Україна».
Зокрема голова громадської організації «Громадський контроль банків» Арсен Маринушкін підкреслив - «Ми хочемо поставити владу перед фактом, що зараз ми всі - активісти неплатоспроможних банків - об'єдналися в одну силу. Ми запросили представників ініціативних груп великих банків для того, щоб почати масштабну акцію. Закликаємо всіх українців, які постраждали від непрофесійних дій Національного банку, підтримати нашу ініціативу, щоб повернути вклади і вирішити проблеми валютних вкладників, а також домогтися зміни керівництва Нацбанку на більш професійну людину».
Акція об'єднала вкладників і позичальників десятків фінансових установ, серед яких ошукані клієнти банків «Фінанси і кредит», «Хрещатик», «Михайлівський», «VAB» та інші. Всі вони домагаються звільнення Гонтаревої, через дії якої збанкрутіли банки та тисячі людей втратили свої вклади та заощадження.
Організатори акції підкреслюють, що політика Нацбанку, яку проводить Валерія Гонтарева, є умисним і запланованим знищенням української банківської системи, яка неодмінно впливає на життя людей.
Активісти підкреслили, що не належать до жодної партії в Україні, та єдина їхня мета – це відстояти права простих українців. «Ми не належимо до жодної політичної сили і не є кремлівськими агентами, як зараз модно говорити, серед тих, хто розхитує човен. Кремлівськими агентами є ті, хто грабує український народ. Ми закликаю приєднатися до акції і спільно зібрати необхідну кількість підписів, які ми спрямуємо, в тому числі, в міжнародні організації та інстанції, щоб звернути увагу на безвідповідальну діяльність Національного банку України та його керівника Валерії Гонтаревої», - зауважили організатори акції.
Нагадаємо, що раніше нардеп Ігор Луценко разом із вкладниками українських банків, які втратили свої заощадження, вручив главі Національного антикорупційного бюро Артему Ситнику заяву про вчинення злочину вищими посадовими особами Нацбанку. За словами Луценка, усунути Гонтареву з посади глави НБУ депутати намагаються з 2015 року, але цьому процесу заважав сильний опір з боку влади і наглядових органів, який «важко було побороти».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: