Фінляндія за два тижні відкриє школи після карантину

Фінляндія за два тижні відкриє школи після карантину
Школи Фінляндії відкриються 14 травня

Навчальний рік у Фінляндії завершується наприкінці травня, тож відновлене навчання триватиме усього два тижні

Фінляндія вирішила за два тижні відновити роботу шкіл, які були закриті в березні через пандемію Covid-19.

Про це заявила прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін. 

«Прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін оголосила, що школи відкриються 14 травня, однак лише учні базових дев’яти класів повернуться до навчання. Старша школа й далі навчатиметься дистанційно», - йдеться у матеріалі.

ЗМІ зауважують, що навчальний рік у Фінляндії завершується наприкінці травня, тож відновлене навчання триватиме усього два тижні. «Цього року не відбуватиметься жодних святкувань, приурочених до кінця навчального року, через вплив Covid-19», - зазначає агентство. 

Рішення про відновлення навчання розкритикувала Національна спілка освітян, однак влада посилається на успішний досвід інших європейських держав.

Додамо, що станом на середу на території Фінляндії було виявлено 4906 випадків інфікування Covid-19. Недуга забрала 206 життів.

Зазначимо, що у понеділок 4 травня влада Кіпру розпочне перший етап послаблення обмежень, запроваджених у березні з метою сповільнення поширення Covid-19.

До слова, у Боснії та Герцеговині стався спалах Covid-19 після послаблення карантину. 

Зазначимо, що перший мільйон людей у світі вилікувався від коронавірусної хвороби Covid-19.

Як відомо, Кабінет Міністрів України на наступному засіданні планує розглянути низку рішень щодо послаблення карантину, міністерства вже напрацьовують критерії для об’єктів, які будуть поступово відкриватися.

Також повідомлялося, Кабінет міністрів у середу дозволив працювати продовольчим ринкам під час карантину, але за умови дотримання певних критеріїв.

Нагадаємо, головний санітарний лікар заявив, що Україні вдалося уникнути піку коронавірусу.

До відома, в Україні загалом станом на 29 квітня інфіковано 9866 людей. Із них - 672 дитини, 1976 медпрацівників. На даний момент з початку хвороби одужало 1103 осіб, летальних випадків - 250.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: