Максимально дистанційний вступ: у Міносвіти заявили про зміни для абітурієнтів

Максимально дистанційний вступ: у Міносвіти заявили про зміни для абітурієнтів
Міносвіти планує провести вступну кампанію максимально дистанційно

Міносвіти має намір максимально скоротити кількість контактів абітурієнтів та представників вишів

Міністерство освіти і науки має намір максимально скоротити кількість контактів абітурієнтів та представників закладів вищої освіти під час проведення вступної кампанії в 2020 році.

Про це повідомляє пресслужба МОН.

Зокрема, у Міносвіти повідомляють, що всі заяви до закладів вищої освіти вступники зможуть подавати онлайн через власні електронні кабінети.

«МОН працює над тим, щоб вступники також отримали можливість подавати оригінал заяви (за якою хочуть бути зараховані), накладаючи електронний підпис, щоб не було необхідності особисто привозити оригінал документа про освіту до ЗВО, який можна буде привезти вже після початку навчання. Якщо такої можливості не буде, МОН продовжить строк подачі оригіналів документів», - зазначають у відомстві.

Також вступники з числа пільгових категорій матимуть можливість подавати заяви онлайн після того, як принесуть документи, які підтверджують пільги, хоча б в один університет, де їх буде перевірено та завантажено в базу.

Вступники на контракт будуть зараховані до вишів, підтвердивши отриману рекомендацію в ЄДЕБО за допомогою електронного підпису. Для цього розробляється окремий додаток до електронного кабінету.

У разі, якщо через карантин вступникам невчасно видадуть свідоцтва про повну загальну середню освіту, вони отримають можливість подавати заяви в електронному кабінеті вступника без самого атестата, але за записом про його замовлення в ЄДЕБО. Оригінали свідоцтв про повну загальну середню освіту можна буде подавати після початку навчання.

Окрім того, якщо відвідувати заклади освіти буде заборонено через карантин, творчі конкурси та вступні іспити можуть проводитись у дистанційному форматі – онлайн та з надійною ідентифікацією вступників. Якщо це буде технологічно неможливо, університети мають забезпечити проведення творчих конкурсів та вступних іспитів із дотриманням жорстких санітарних регламентів.

Нагадаємо, що на каналі «Київ» можна подивитися уроки для 11-класників, які підготували для них найкращі вчителі київських шкіл та ліцеїв, а також викладачі післядипломної педагогічної освіти університету ім. Б.Гринченка. Ще раз передивитися уроки можна на Youtube-каналі телеканалу. 

Нагадаємо, 23 квітня Любомира Мандзій повідомила, що українські школярі цього навчального року вже не повернуться до звичного навчання у школах. Навчання триватиме до кінця травня у дистанційній формі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: