У Боснії та Герцеговині спалах Covid-19 після послаблення карантину

У Боснії та Герцеговині спалах Covid-19 після послаблення карантину

Захворюваність на коронавірус різко зросла після послаблення карантинних обмежень в деяких регіонах Боснії та Герцеговини

У Боснії раніше були введені обмеження, згідно з якими літнім людям і дітям взагалі не дозволялося залишати свою квартиру

У Боснії та Герцеговині після ослаблення в деяких регіонах карантинних обмежень зафіксували більш різке щоденне зростання числа заражених коронавірусом.

Про це пише Reuters.

За офіційними даними, за попередні 24 години було зареєстровано 93 нових випадки зараження і дві смерті, в порівнянні з 20 новими випадками днем раніше і 49 випадками в понеділок.

З початку пандемії в державі зафіксовано 1 677 випадків хвороби, померли 65 осіб. В країні були протестовані 29 130 осіб.

В одній тільки Республіці Сербській було зареєстровано 49 нових випадків, і посадові особи закликають громадян продовжувати уникати масових зібрань і постійно носити маски.

Регіон в понеділок дозволив літнім людям виходити з дому на три години кожен робочий день, а деякі підприємства відкривати заново.

В іншій автономній області, Федерації Боснії і Герцеговині, в п'ятницю було скасовано нічну комендантську годину і також дозволено літнім людям і дітям виходити з дому кожен другий день на кілька годин.

У Боснії були введені обмеження для боротьби з поширенням коронавірусу, згідно з якими літнім людям і дітям взагалі не дозволялося залишати свою квартиру. Суд постановив, що ці обмеження порушують конституцію.

Зазначимо, що перший мільйон людей у світі вилікувався від коронавірусної хвороби Covid-19.

Як відомо, Кабінет Міністрів України на наступному засіданні планує розглянути низку рішень щодо послаблення карантину, міністерства вже напрацьовують критерії для об’єктів, які будуть поступово відкриватися.

Також повідомлялося, Кабінет міністрів у середу дозволив працювати продовольчим ринкам під час карантину, але за умови дотримання певних критеріїв.

Нагадаємо, головний санітарний лікар заявив, що Україні вдалося уникнути піку коронавірусу.

До відома, в Україні загалом станом на 29 квітня інфіковано 9866 людей. Із них - 672 дитини, 1976 медпрацівників. На даний момент з початку хвороби одужало 1103 осіб, летальних випадків - 250.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: