Головний санітарний лікар: Україні вдалося уникнути піку коронавірусу

Головний санітарний лікар: Україні вдалося уникнути піку коронавірусу
Головний санітарний лікар Віктор Ляшко: стрімкого поширення вірусу не відбулося

«Карантин допоміг нам уникнути серйозного пікового стрибка епідемії, ми вже знаходимося на плато, розтягуючи його в часі», - заявив Ляшко

Україна змогла уникнути стрімкого поширення коронавірусу завдяки запровадженим карантинним обмеженням.

Про це в інтерв’ю «Обозреватель» заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

За його словами, різкого стрибка заражень Covid-19 вдалося уникнути і зараз Україна вже перебуває на плато, яке, тим не менш, може бути довшим, ніж в країнах, де був зареєстрований пік пандемії.

«Карантин допоміг нам уникнути серйозного пікового стрибка епідемії, ми вже знаходимося на плато, розтягуючи його в часі, тому воно може бути значно довшим, ніж в країнах ЄС. У них був стрибок, плато і пішло на зниження. У нас не було стрибка, почалося плато, і воно може бути тривалим», - заявив санітарний лікар.

Він також додав, що, незважаючи на триваюче зростання випадків інфікування, існує нестійка тенденція до зниження захворюваності вірусом.

«Стрімкого поширення вірусу не відбулося, фіксуємо зростання числа нових випадків, з урахуванням тих, хто одужав і помер, і він не перевищує 10%. Щодня у нас стабільні показники і коливання в рамках 5% приросту. Це ще не стійка тенденція до зниження. Плато може бути тривалим, але ми потихеньку будемо відпускати карантинні заходи, щоб запрацювала економіка», - сказав Ляшко.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна завершує підготовку медичної системи до проходження піку захворюваності на коронавірус і готова до наступного кроку - стабілізації економічної ситуації.

Як відомо, Кабінет Міністрів на наступному засіданні планує розглянути низку рішень щодо послаблення карантину, міністерства вже напрацьовують критерії для об’єктів, які будуть поступово відкриватися.

Також повідомлялося, Кабінет міністрів у середу дозволив працювати продовольчим ринкам під час карантину, але за умови дотримання певних критеріїв.

24 квітня прем'єр-міністр Денис Шмигаль оприлюднив план виходу з карантину в Україні, який складається з п'яти етапів. Глава уряду також поінформував, що стартова точка реалізації цього плану може настати 11 травня за умови сприятливої епідемічної ситуації. Кожен етап має чіткі індикатори та залежить від динаміки поширення захворюваності.

До відома, в Україні загалом станом на 29 квітня інфіковано 9866 людей. Із них - 672 дитини, 1976 медпрацівників. На даний момент з початку хвороби одужало 1103 осіб, летальних випадків - 250.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: