Геращенко закликала подолати сексизм в Україні

Геращенко закликала подолати сексизм в Україні
Фото: Facebook Український жіночий конгрес

Перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко виступила на II Українському жіночому конгресі

Українські жінки обстоюють не лише своє право на присутність у політиці та інших державних сферах, а й право впливу на ухвалення рішень. Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, виступаючи на II Українському жіночому конгресі в п'ятницю в Києві.

Геращенко повідомила, що в нинішньому скликанні українського парламенту лише 49 жінок, але вони дуже активні. «Не просто присутність жінок у Раді, а вплив жінок на ухвалення рішень - за це ми і боремося. Не лише прикрашати... а й впливати на ухвалення державних рішень», - зауважила вона.

Перший віце-спікер парламенту зазначила: «Своїм завданням ми бачимо не лише збільшення жінок у політиці, тому що не буває впливу жінок в одній конкретній сфері. Наше завдання - це подолання стереотипів, сексизму в тих сферах, які традиційно були дуже консервативними щодо жінок. Насамперед ми говоримо про силові структури, армію».

Геращенко висловила задоволення тим, що було ухвалено закон, який зробив можливим призначення жінок-офіцерів. За її словами, нині за контрактом у Збройних силах України служать понад 25 тис. 300 жінок, 3 тис. 300 із них - офіцери.

«Переконана, що крок за кроком мають бути подолані стереотипи щодо тих жінок, які обрали службу в армії», - підкреслила вона.

Геращенко додала, що Міністерство закордонних справ залишається найбільш консервативним у гендерному плані: на тлі великої кількості жінок на посадах середньої ланки в зовнішньополітичному відомстві жінок-послів лише декілька.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: