Глава МЗС Литви відвідає Луганщину

Глава МЗС Литви відвідає Луганщину
Лінас Лінкявічюс

Лінас Лінкявічюс хоче обговорити, як офіційний Вільнюс може підтримати мале та середнє підприємництво на Донбасі

Міністр закордонних справ Литовської Республіки Лінас Лінкявічюс, який перебуває в Україні з робочим візитом, планує відвідати Луганську область для ознайомлення з актуальною безпековою ситуацію в регіоні.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

«Метою візиту глави зовнішньополітичного відомства Литви є обговорення подальшого розвитку українсько-литовського стратегічного партнерства та взаємодія на міжнародному рівні у питанні протидії російській агресії...У рамках візиту міністр Лінкявічюс має намір відвідати Луганську область й обговорити шляхи поглиблення співпраці, насамперед у плані підтримки Литвою малого й середнього підприємництва. Литовський міністр також ознайомиться з актуальною безпековою ситуацію в регіоні, зумовленою триваючою військовою агресією РФ проти України», - йдеться у повідомленні.

У МЗС поінформували, що у четвер, 21 червня, відбудуться переговори між міністрами закордонних справ України та Литви щодо актуальних питань двостороннього співробітництва, відновлення територіальної цілісності й суверенітету України, надання нашій країні консультативної допомоги у проведенні реформ, а також спільних ініціатив з просування України на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції.

Увечері 21 червня Павло Клімкін та Лінас Лінкявічюс візьмуть участь у відкритті традиційного заходу МЗС України Open air 2018 – перформансу «Едігна. Донька Анни Київської та Генріха І».

Програмою візиту також передбачено проведення окремих робочих зустрічей глави зовнішньополітичного відомства Литви з керівництвом Української держави.

Візит міністра закордонних справ Литовської Республіки в Україну звершиться 23 червня.

До слова, два роки тому глава литовського МЗС вже приїжджав на Донбас. Під час його візиту в Широкине бойовики здійснили мінометний обстріл.

Також повідомляється, що увечері 20 червня Лінкявічуса прийняв президент України Петро Порошенко.

У рамках обговорення ситуації на Донбасі сторони розглянули модальності розміщення там відповідної миротворчої місії ООН, а також можливості залучення допомоги з боку Литви та інших країн-членів ЄС для підтримки мешканців Донбасу, які стали жертвами російської агресії.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: