Глава МЗС Литви закликав звільнити українських моряків, яких незаконно судять у РФ

Глава МЗС Литви закликав звільнити українських моряків, яких незаконно судять у РФ

Лінкявічус заявив, що всі санкції, які запровадив Євросоюз проти РФ залишаться чинними

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс вважає неприйнятними суди над українськими військовополоненими в Москві.

Про це він зазначив під час свого візиту до України 15 січня.

«Так звані «судові слухання», які тривають зараз у Москві, неприйнятні. Ми вимагаємо відпустити всіх членів екіпажу. Вимагаємо, щоб Росія забезпечила вільне судноплавство, як це передбачено міжнародними угодами», — заявив Лінкявічюс.

Міністр наголосив, що Азовське море не є внутрішніми водами Росії. Також він додав, що всі санкції, які запровадив Євросоюз проти РФ залишаться чинними, поки не будуть ліквідовані їхні причини.

Моряків судять шістьома групами по 4 людини. Напередодні суду до Москви прибули родичі моряків, але ФСБ не дозволила їм побачитись з полоненими.

Україна наполягає, що захоплені українські моряки є військовополоненими, тож їх не можуть судити, утримувати в СІЗО чи обмінювати як політв'язнів.

Нагадаємо, Лефортовський суд Москви продовжив термін тримання під вартою 19-м українським морякам та одному співробітнику СБУ до 26 квітня 2019 року, трьом пораненим морякам продовжили арешт до 24 квітня.

Щодо моряків Віктора Безпальченка, Володимира Варимеза, Владислава Костишина та Володимира Лісового засідання суду перенесли на 9 годину 16 січня.

Раніше повідомлялося, що Лефортовський районний суд Москви продовжив до 24 квітня арешт 12 українським військовополоненим морякам.

Троє суддів розглядають справи українських військових четвірками - у кожній залі засідань по чотири військовополонених.

Нагадаємо, напередодні суду до Москви прибули родичі моряків, але ФСБ не дозволила їм побачитись з полоненими.

15 січня зранку уповноважена з прав людини ВР України Людмила Денісова разом з рідними українських військовополонених моряків, прибула на засідання Лефортовського суду

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: