В Росії перенесли засідання щодо чотирьох полонених українських моряків

В Росії перенесли засідання щодо чотирьох полонених українських моряків

Судове засідання відкладено до 9:00 16 січня

Лефортовський суд Москви продовжив термін тримання під вартою 19-м українським морякам та одному співробітнику СБУ до 26 квітня 2019 року, трьом пораненим морякам продовжили арешт до 24 квітня.

У першій групі судили Романа Мокряка, Андрія Оприска, Євгенія Семидоцького та Сергія Цибізова. У другій групі були Богдан Головаш, Андрій Шевченко, Сергій Попов та Володимир Терещенко. Третя група — представник СБУ Андрій Драч та моряки Денис Гриценко, Михайло Власюк, В'ячеслав Зінченко.

Також суд продовжив термін тримання під вартою морякам Олегу Мельничуку, Андрію Ейдеру, Андрію Артеменко, Юрію Будзило, Богдану Небелиці, Сергію Чулибі, Юрію Без'язичному та одному працівнику СБУ Василю Сороці.

Адвокати моряків мають три дні на оскарження рішення. За словами захисників такі заяви ними подаватимуться щодо всіх українців.

Щодо моряків Віктора Безпальченка, Володимира Варимеза, Владислава Костишина та Володимира Лісового засідання суду перенесли на 9 годину 16 січня.

49212716_1079496182222489_2206924414828675072_n

Основна причина такого рішення — «закінчувався робочий день», а вагомих причин затримуватися не було. Адже термін тривання під вартою завершувався 26 січня.

Засідання суду відбувалося в закритому режимі, як і клопотала ФСБ. Оголошення рішення було відкритим — на ньому були присутні журналісти та родичі полонених.

Адвокати моряків клопотали про передачу справ до військового суду, наголошуючи на тому, що їх підзахисні є військовополоненими. Втім суддя відхилила дане клопотання.

Раніше повідомлялося, що Лефортовський районний суд Москви продовжив до 24 квітня арешт 12 українським військовополоненим морякам.

Троє суддів розглядають справи українських військових четвірками - у кожній залі засідань по чотири військовополонених.

Нагадаємо, напередодні суду до Москви прибули родичі моряків, але ФСБ не дозволила їм побачитись з полоненими.

15 січня зранку уповноважена з прав людини ВР України Людмила Денісова разом з рідними українських військовополонених моряків, прибула на засідання Лефортовського суду

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: