Інтерпол зняв з розшуку більшість з оточення Януковича

Інтерпол зняв з розшуку більшість з оточення Януковича
База Інтерполу

З розшуку зокрема зняті Клюєв, Пшонка, Янукович, Азаров, Колобов та Захарченко

Більшість з оточення екс-президента України Віктора Януковича, проти яких порушено низку кримінальних проваджень, зняті з міжнародного розшуку по лінії Інтерполу.

Про це в ефірі «112 Україна» заявив начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

«Практично більшість їх знята (з міжнародного розшуку Інтерполу — ред.). Це і Клюєв, і Пшонка, і Янукович, Азаров, Колобов, Захарченко», — сказав він.

Горбатюк пояснив, що за звинуваченнями у справах щодо злочинів під час акцій протесту взагалі прокуратурі відмовляють в оголошенні в міжнародний розшук.

«Тобто, вони зробили висновок, що ці злочини, які інкримінуються високопосадовцям, відбувалися у час зміни влади, а тому містяться ознаки політичних переслідувань», — уточнив він.

При цьому, за його словами, в економічних справах більшість екс-посадовців було оголошено у міжнародний розшук, але «на якомусь етапі Інтерпол прийняв досить цікаве рішення, коли сказав, що підозра у їхньому розумінні не є обвинуваченням і за нею не повинні оголошувати у розшук».

Нагадаємо, Оболонський районний суд міста Києва переніс розгляд справи колишнього президента України Віктора Януковича, обвинуваченого в державному звинуваченні, на 20 грудня.

Як відомо, суд у справі про держзраду Януковича провів засідання 14 грудня.

Нагадаємо, у середу суд у справі Януковича відмовив у відведенні колегії суддів.

Як відомо, 4 грудня Оболонський районний суд Києва продовжив засідання з розгляду кримінального провадження за обвинуваченням Януковича у державній зраді.

Януковича знову захищають платні адвокати, від яких він відмовився влітку.

11 грудня суд допитав міністра внутрішніх справ Аресена Авакова. Того ж дня у суді давав свідчення екс-прем'єр, лідер Народного фронту Арсеній Яценюк. 

У процесі про держзраду Янукович звинувачується в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 (мова йде про спільництво як одну з категорій співучасника злочину), ч. 3 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків; передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 12 років), ч. 1 ст. 111 (державна зрада, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років), ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років) Кримінального кодексу України. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: