ГПУ викликає екс-мера Києва Черновецького на допит

ГПУ викликає екс-мера Києва Черновецького на допит
Леонід Черновецький

Черновецького мають допитати як свідка

Генеральна прокуратура України викликає колишнього мера Києва Леоніда Черновецького на допит.

Згідно з повісткою, розміщеною на сайті правоохоронного органу, екс-мер повинен прийти до ГПУ 17 липня о 10:00.

Його мають допитати як свідка у кримінальному провадженні № 12013220540000400.

«Гр-н Черновецький Леонід Михайлович, 25.11.1951 року народження, відповідно до вимог ст.ст. 133, 135 Вам необхідно з'явитися 17.07.2018 року о 10 год. 00 хв. в кабінет №1106 приміщення Генеральної прокуратури України до слідчого групи слідчих Генеральної прокуратури України Лукащука C.B., за адресою: м. Київ, вул. Різницька, 13/15 для участі в допиті у кримінальному провадженні №12013220540000400 в якості свідка», - йдеться у повістці.

Також повістку отримав син Черновецького - Степан. Його викликають на 17 липня до цього ж слідчого ГПУ, але тільки на 11:00.

За інформацією ЗМІ, це провадження стосується заволодіння злочинною організацією під керівництвом колишнього президента України Віктора Януковича протягом 2010–2014 років майном, яке належить ПАТ «Укрнафта» та ПАТ «Укргазвидобування», на загальну суму понад 2 мільярди гривень.

Черновецький був мером Києва з 2006 до 2012 року. Наразі живе в Грузії.

Нагадаємо, Служба безпеки України оголосила в розшук колишнього мера Києва Леоніда Черновецького. 

Як відомо, 25 липня 2017 суд дав дозвіл на затримання екс-мера Києва Леоніда Черновецького з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями Генпрокуратури здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва об’єкта інженерної та транспортної інфраструктури (вертолітного майданчика) на Парковій дорозі в Києві.

14 липня 2017 року Черновецькому було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

26 липня слідчі ГПУ отримали дозвіл суду на затримання Леоніда Черновецького з метою розгляду справи у застосуванні йому запобіжного заходу.

Слідчі встановили, що внаслідок незаконних дій Леоніда Черновецького, який діяв в інтересах наразі невстановлених людей з найближчого оточення екс-президента Януковича, громаді Києва завдали збитків на загальну суму понад 250 млн грн. Зловживання Черновецького виразилися у незаконному вилученні, зміні цільового призначення та передачі особливо цінних земель в оренду для будівництва так званого вертолітного майданчика на Парковій дорозі в Києві, а також у заниженні орендної плати за землю і знищенні об'єкта археологічної спадщини.

Сам Черновецький стверджує, що не переховується від слідства. Він каже, що не проживає в Україні шість років, разом з тим, у Генеральній прокуратурі України знаходяться дані про його місце проживання, у тому числі і адреса.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: