Громадська рада доброчесності більше не оцінюватиме суддів

Громадська рада доброчесності більше не оцінюватиме суддів

У Громадській раді доброчесності заявили про те, що не бажають брати участь у «фейковому процесі очищення суддівської системи»

Громадська рада доброчесності (ГРД) виходить з процесу кваліфікаційного оцінювання суддів. Про це йдеться у повідомленні на сайті ради.

«Менше, ніж за рік, Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) України хоче переатестувати понад 5000 суддів. 23 березня одна з колегій ВККС за півтори години встигла провести співбесіди із дев’ятьма суддями. Це лише підтверджує, що кваліфікаційне оцінювання - конвеєр, єдина мета якого - зберегти суддям посади та відзвітувати про «успішне завершення» реформи. Порушуючи закон та Конституцію, ВККС зробила все для того, аби громадськість не змогла перешкодити цьому», - заявили у раді доброчесності 

Саме через таки підхід в «оновлених» судах опиняться не доброчесні судді. Зокрема, судді, які виносили неправосудні рішення за часів Майдану, відвідують тимчасово окуповані території Донбасу, мають незадекларовані статки та причетні до ухвалення рішень, які стали предметом розгляду Європейським судом з прав людини, впевнені у раді.

«Більше того, своїми рішеннями Комісія дала зелене світло усім суддям, які ухвалювали рішення проти учасників Революції Гідності», - йдеться у повідомленні.

У Громадській раді доброчесності заявили про те, що не бажають брати участь у «фейковому процесі очищення суддівської системи».

«Аби влада, розхвалюючи досягнення судової реформи, перед українцями та міжнародними організаціями вкотре не використала громадськість, Громадська рада доброчесності вирішила припинити свою участь у квазіпроцесі очищення суддівського корпусу. Члени ГРД сподіваються на підтримку в очах суспільства і зроблять усе, аби процес оцінювання суддів відбувся прозоро та ефективно», - резюмували у Громадській раді доброчесності.

Нагадаємо, 15 березня перша група загальною кількістю 988 суддів місцевих та апеляційних судів завершила складати іспит під час кваліфікаційного оцінювання на відповідність займаній посаді.

Читайте також матеріал «Главкома»: Розпродаж VIP-авто, чорний піар та небачені обіцянки. На які жертви йшли судді, аби обратися до Вищої ради правосуддя

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: