Гройсман заявив про початок виплат вищих пенсій

Гройсман заявив про початок виплат вищих пенсій

Прем'єр запевняє, що відтепер в Україні буде система, яка гарантуватиме справедливі пенсії

Підвищення пенсій в Україні відбудеться вже цього місяця. Про це заявив на засіданні уряду прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Сьогодні ми розпочинаємо процес виплати вищих пенсій. Як я обіцяв, система готова для того, щоб повністю розрахувати нові пенсії. Для тих, хто вже отримав перші платежі, відбувається доплата, як це передбачено законом. Таким чином ми забезпечимо вже у цьому місяці виплати більше ніж 9 млн українців вищих пенсій, ніж це було досі», - сказав Гройсман.

Він зазначив, що відтепер в Україні буде система, яка гарантуватиме справедливі пенсії. «І це тільки початок оновлення пенсійної системи. Наші кроки передбачають, по-перше, те, що більше в Україні не буде мінімальної пенсії 949 грн. Від жовтня мінімальна пенсія буде 1450 грн», - сказав глава уряду.

Крім того, за його словами, з цього місяця скасовано 15% оподаткування пенсій для тих пенсіонерів, які працюють.

«Я можу сказати, що система, яку ми запровадимо, є справедливою, щоб той, хто більше працював, отримав більше. Але це не разове підвищення. Ми забрали розрахунок пенсій з рук політиків, які постійно на цьому спекулювали, і передали пенсії у руки пенсіонерів», - додав Гройсман.

Прем'єр-міністр запевнив, що відтепер щороку автоматично проводитиметься перерахунок та індексація пенсій, і ніхто не зможе цьому завадити.

Нагадаємо, сьогодні, 11 жовтня, набула чинності пенсійна реформа, що передбачає підвищення необхідного стажу для виходу на пенсію до 25 років у 2018 році і поступове підвищення до 35 років у 2028 році.

Відповідний закон був опубліковано в парламентській газеті «Голос України» 10 жовтня.

Верховна Рада ухвалила пенсійну реформу 3 жовтня, президент Петро Порошенко підписав відповідний закон 8 жовтня.

Читайте також статтю: Пенсійна реформа. Про що мовчить Гройсман?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: