Грузинська влада обурена поведінкою Луценка

Грузинська влада обурена поведінкою Луценка
Тедо Джапарідзе

Джапарідзе вважає, що сьогоднішня влада Грузії займається реальною політикою

Голова комітету із зовнішніх зв'язків парламенту Грузії, член правлячої партії «Грузинська мрія», дипломат Тедо Джапарідзе в інтерв’ю «Главкому»заявив, що нинішні відносини між Києвом та Тбілісі залишають бажати кращого.

«Ми хотіли б більшої поваги і, відверто кажучи, невтручання у наші внутрішні справи з боку офіційних осіб України. Наприклад, генерального прокурора України або одеського губернатора. Мені здається, що з цього приводу ми могли б чекати від Києва більшої солідарності та делікатності. Розуміючи весь комплекс проблем, які постали перед Україною сьогодні, ми все-таки хотіли б, щоб там ставились до нас, своїх щирих, а не фальшивих друзів і партнерів, із більшою чуйністю та увагою», – зазначив він.

Джапарідзе додав, що сьогоднішня влада Грузії займається реальною політикою. І нинішні грузинські політики – прагматики та реалісти.

«Нам дуже хотілося б перевести весь спектр двосторонніх відносин саме в таку площину. Зробити їх територією користі та поваги, простором співпраці. Проте зараз у них нерідко переважають, на жаль, емоції. Я вже казав про недружні заяви українських офіційних осіб стосовно Грузії. До речі, протилежних прикладів не знайти. Думаю, Київ міг би зупиняти це жорсткіше. Як може, наприклад, Юрій Луценко говорити, що Грузія стає «сателітом Росії»? Це при тому, що 20% нашої території окуповано Росією, а Грузія твердо обрала прозахідний курс і йде за ним швидкими темпами», – зазначив грузинський парламентар.

«Окрім того, пан Луценко фактично дозволяв собі втручатись у роботу нашого судового інституту. Це при тому, що «Грузинська мрія» не лише декларує, а й на ділі втілює принципи невтручання в роботу суду, ЗМІ, створює вільне бізнес-середовище, чого не було в країні ще кілька років тому. Я сподіваюсь, що помилки буде враховано й ми більше не почуємо таких висловлювань», – резюмував політик.

Як відомо, 8 жовтня в Грузії відбудуться вибори до парламенту.

Читайте також матеріал «Главкома»: «Саакашвілі «узурпував український порядок денний». Київ–Тбілісі вже не союзники?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: