Холодницький розказав, чому насправді призупинено розслідування «справи Охендовського»

Холодницький розказав, чому насправді призупинено розслідування «справи Охендовського»
Назар Холодницький

У САП розповіли, з якою метою призупинили розслідування проти глави Центрвиборчкому

Доказова база у справі щодо глави Центрвиборчкому Михайла Охендовського є неповною, тому Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулася до міжнародних партнерів по правову допомогу. Про це у коментарі «Главкому» розповів заступник Генерального прокурора – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

«Слідство не припинене, воно просто зупинене, щоб не ішли строки, після яких вже не можна розслідувати. Коли нам прийдуть відповіді на ці доручення, ми приймемо процесуальне рішення», - зазначив він.

Як повідомлялось, на переконання детективів НАБУ, ними доведено власноручне отримання Охендовським у офісі Партії регіонів щонайменш 16 тисяч доларів, про одержання яких він, згідно висновків проведених ними почеркознавчих експертиз, особисто розписався у «чорній бухгалтерії».

Водночас Холодницький підкреслив, що доказів для передачі справи до суду недостатньо: «Детективи НАБУ звернулися до прокурора із клопотанням про погодження їм міжнародно-правових доручень з метою встановлення доказів, які є важливими для направлення справи до суду. Ми це клопотання погодили і чекаємо відповіді від компетентних органів іноземної держави. Щоб справа пішла до суду, повинна бути зібрана вся доказова база, а не тільки її частина. Якщо доказів достатньо, то напевно, не треба міжнародно-правових доручень».

«А щодо передачі справи у департамент Горбатюка (Сергій Горбатюк, глава Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури – «Главком»), то Горбатюк і Ситник (Артем Ситник, директор НАБУ – «Главком») до мене приходили у квітні перед Великоднем із пропозицією про цю передачу. Це було спільне рішення, в межах чинного законодавства», - додав антикорупційний прокурор.

Як повідомлялось, Департамент спецрозслідувань Генпрокуратури створив спільну слідчу групу із Національним антикорупційним бюро для розслідування «чорної бухгалтерії» Партії регіонів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: