Хуг заявив, що місія ОБСЄ на Донбасі не збирала особисті дані співробітників

Хуг заявив, що місія ОБСЄ на Донбасі не збирала особисті дані співробітників

ОБСЄ звернулася до телеканалу за більш детальною інформацією про можливий витік даних співробітників місії

Перший заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг повдіомив, що місія не збирала персональну та фінансову інформацію про своїх співробітників. Саме такі дані, за даними німецького телеканалу ARD, опинилися у розпорядженні російської розвідки.

Про це Хуг повідомив у коментарі Громадському.

«Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ не збирає інформацію про її співробітників. Для нас питання приватності та безпеки нашого персоналу є дуже серйозним. Ми також поважаємо основоположні права на приватність наших співробітників і не моніторимо, наглядаємо чи уважно досліджуємо приватне життя наших співробітників», — зазначив він.

При цьому ОБСЄ звернулася до телеканалу за більш детальною інформацією про можливий витік даних співробітників місії, які працюють у зоні бойових дій на Донбасі.

«Ми повідомили журналістів ARD про те, що нам потрібно більше деталей щодо цього випадку. ОБСЄ як організація має в розпорядженні дуже рішучі заходи та процедури для таких ситуацій. І наші системи безпеки, включаючи ті, що пов’язані з інформаційною, постійно перевіряються», — зазначив він.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що внутрішні документи спостерігачів ОБСЄ в Україні потрапили до рук Федеральної служби безпеки Росії. Йдеться про внутрішні звіти місії про події на окупованих територіях Донбасу, а також про дані щодо комунікації першого заступника глави СММ Александра Хуга.

У свою чергу прес-служба СММ ОБСЄ оприлюднила заяву, у якій пообіцяла провести розслідування щодо даної інформації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: