Іспанський суд дозволив екстрадицію Онищенка

Іспанський суд дозволив екстрадицію Онищенка
Олександр Онищенко

Процес щодо екстрадиції Онищенка тривав три місяці

Іспанський суд прийняв рішення про екстрадицію в Україну біглого нардепа Олександра Онищенка.

Про це він сам заявив в інтерв’ю «Страна.ua» в середу, 18 липня.

«Суд прийняв рішення про екстрадицію, але останнє слово за іспанським урядом», – пояснив він.

«Окрім того, якщо іспанці приймуть рішення про видачу, цього не станеться, до моменту поки не буде прийняте рішення щодо надання мені політичного притулку. Це окремий процес. Паралельно адвокати будуть подавати скаргу до Конституційного суду Іспанії», – пояснив Онищенко.

Нардеп стверджує, що про екстрадицію до Іспанії їздив домовлятися особисто президент Петро Порошенко.

«Процес щодо екстрадиції три місяці тривав. І рішення віддали на наступний день після того, як він поїхав після першого офіційного візиту», – обгрунтував Онищенко свою версію. 

При цьому суд не обмежив виїзд нардепа з країни.

На запитання, коли він має намір опублікувати другу плівку з голосом президента, на якій обговорюється Юлія Тимошенко, Онищенко відповів: «Восени. І не другу, а відразу третю. Вам сподобається. Другу залишу для фінішу».

Раніше Онищенко, що перебуває в розшуку, оприлюднив частину запису розмови, як він стверджує, за участю президента Порошенка, що стосується екс-міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського.

У НАБУ заявляли, що готові вивчити записи, зроблені депутатом-утікачем Онищенком, якщо він надасть їх оригінали.

Нардеп заявив, що був переговорником олігарха Ріната Ахметова і Злочевського на перемовинах з Порошенком. Онищенко увімкнув запис, на якому чути голос, схожий на голос президента. На цьому записі йдеться про прохання закрити справу проти Злочевського.

Натомість керівник фракції БПП Артур Герасимов заявив, що не буде коментувати оприлюднені записи Онищенка, назвавши це «фейком».

Також 19 квітня видання «Страна» опублікувало одну главу з книги Онищенка, де описано, як нібито партія «Народний фронт» з допомогою корупційної схеми вкрала з держбюджету 40 млн доларів, які були спрямовані на її виборчу кампанію.

У свою чергу Яценюк заявив, що інформація, яка міститься у книзі Онищенка – це «продовження брудної і цинічної кампанії» проти нього і «Народного фронту».

Також «Народний фронт» закликав НАБУ встановити замовників кампанії проти Яценюка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: