Яценюк відреагував на «брехню Онищенка»

Яценюк відреагував на «брехню Онищенка»

Яценюк заявив, що ні він, ні партія «Народний фронт» ніколи не мали жодних фінансових та політичних взаємин з Онищенком

Екс-прем'єр-міністр і голова партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк заявив, що інформація, яка міститься у книзі олігарха Олександра Онищенка – це «продовження брудної і цинічної кампанії» проти нього і «Народного фронту».

Про це Яценюк написав у четвер, 19 квітня, на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

«Це не перша його брехня в інтересах спецслужб Росії, які продовжують активно використовувати Онищенка у своїх інтересах. Особисті мотиви Онищенка зрозумілі – Кабінет міністрів під моїм керівництвом позбавив його корупційних схем і впливу в уряді. Мій уряд знищив газову корупційну схему Онищенка, коли прийняв рішення ввести 70% ренти на так звану спільну діяльність в газовидобувній сфері. Це саме та схема, за яку зараз Онищенко притягається до кримінальної відповідальності», - повідомив колишній прем'єр-міністр.

Також Яценюк зауважив, що його уряд звільнив міністра екології Шевченка, «який, як з’ясувалося, був ставлеником Онищенка і літав разом із ним на його чартерному літаку» і відмовився «призначити керівником Держгеонадра України особистого адвоката Онищенка та призначати інших його ставлеників».

«Онищенку не вдалося врятувати гроші Януковича, на які було накладено арешт за ініціативи мого уряду. Мій уряд був дискредитований Онищенком і його бізнес-партнерами за корупційних 30 млн доларів, про що він сам особисто зізнався. Це явка з повинною. Моя фракція ще понад рік тому передала звернення до НАБУ з вимогою розслідувати злочини Онищенка. Заява про крадіжку ним 40 млн доларів на схемі «Карпатигаз» - це юридичне зізнання у скоєнні злочину. Він має нести кримінальну відповідальність за законом», - підкреслив екс-прем'єр.

Яценюк заявив, що ні він, ні партія «Народний фронт» ніколи не мали жодних фінансових та політичних взаємин з Онищенком.

«Кожна з наведених мною тез має документальне підтвердження», - резюмував колишній глава уряду.

Як відомо, 19 квітня видання «Страна» опублікувало одну главу з книги Онищенка, де описано, як нібито партія «Народний фронт» з допомогою корупційної схеми вкрала з держбюджету 40 млн доларів, які були спрямовані на її виборчу кампанію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: