НАБУ готове вивчити «плівки Онищенка» за певної умови

НАБУ готове вивчити «плівки Онищенка» за певної умови
Співробітник НАБУ

У НАБУ наголошують, що неодноразово пропонували Онищенку передати оригінали плівок

Національне антикорупційне бюро готове вивчити записи, зроблені депутатом-утікачем Олександром Онищенком, якщо він надасть їх оригінали.

Про це повідомляється на сторінці НАБУ у Facebook.

«За умови одержання оригіналів записів НАБУ готове вивчити їх у межах своєї компетенції», - заявили у бюро.

У НАБУ наголошують, що неодноразово пропонували Онищенку, «в тому числі і у публічній площині», передати оригінали плівок; зокрема, під час опитування, яке детективи Бюро проводили в рамках розслідування так званої «газової схеми» в форматі відеоконференції у грудні 2016 року.

Проте НАБУ цих записів так і не отримало, резюмували у відомстві.

Нагадаємо, раніше Онищенко, що перебуває в розшуку, оприлюднив частину запису розмови, як він стверджує, за участю президента Порошенка, що стосується екс-міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського.

Нардеп заявив, що був переговорником олігарха Ріната Ахметова і Злочевського на переговорах з Порошенком. Онищенко увімкнув запис, на якому чути голос, схожий на голос президента. На цьому записі йдеться про прохання закрити справу проти Злочевського.

Натомість керівник фракції БПП Артур Герасимов заявив, що не буде коментувати оприлюднені записи Онищенка, назвавши це «фейком».

До слова, 19 квітня видання «Страна» опублікувало одну главу з книги Онищенка, де описано, як нібито партія «Народний фронт» з допомогою корупційної схеми вкрала з держбюджету 40 млн доларів, які були спрямовані на її виборчу кампанію.

Яценюк вже відреагував на «брехню Онищенка».

Також «Народний фронт» закликав НАБУ встановити замовників кампанії проти Яценюка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: