ЄС може накласти санкції на Італію

ЄС може накласти санкції на Італію

У жовтні Єврокомісія відхилила проект бюджету Італії, оскільки він різко порушує фіскальні правила Європейського Союзу

Єврокомісія може накласти санкції на Італію, якщо Рим не досягне домовленості щодо проекту бюджету, але Брюссель хоче уникнути цього варіанту. Про це інформує Reuters.

«Я хочу діалогу, але, якщо ми не зможемо досягти згоди, у підсумку санкції можуть бути застосовані», - заявив європейський комісар з питань економіки П'єр Московісі.

Зазначається, що в жовтні Єврокомісія відхилила проект бюджету Італії, оскільки він різко порушує фіскальні правила Європейського Союзу і може значно збільшити і без того великий державний борг.

Московісі зазначив, що жодних рішень у Єврокомісії наразі не прийняли, оскільки Італія все ще має тиждень, щоб змінити свій бюджет до 13 листопада.

Італійський міністр фінансів Джованні Тріа заявив, що бюджет країни не зміниться. Він наполягав на тому, що запланований дефіцит бюджету на наступний рік не збільшить величезний державний борг країни, що сягає 130% ВВП.

Як повідомлялось, прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив, що його уряд не збирається робити поступки Єврокомісії щодо бюджету країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: