ЄС відклав допомогу Україні через справу Гонтаревої – The Huffington Post

ЄС відклав допомогу Україні через справу Гонтаревої – The Huffington Post
Європа вимагає розслідувати причетність Гонтаревої до фінансових схем Януковича

Європа незадоволена бездіяльністю української влади у справі повернення до бюджету активів Януковича

Європейський союз відклав надання фінансової допомоги Україні до розслідування питання причетності глави Національного банку України Валерії Гонтаревої до відмивання коштів оточення екс-президента Віктора Януковича. Про це повідомляє популярне американське видання The Huffington Post.

Наголошується, що Європа незадоволена бездіяльністю української влади у справі повернення до бюджету активів екс-президента. «Європейський союз вимагає, щоб українська влада продемонструвала більше зусиль з розслідування долі активів Януковича. Це важлива умова для отримання третього пакета макроекономічної допомоги ЄС», – пише The Huffington Post.

Європейських політиків, за інформацією американського видання, турбує нездатність українського парламенту прийняти законодавство, необхідне для конфіскації заарештованих в Україні активів Януковича, і відсутність прогресу в розслідуванні обставин виведення «сім'єю» капіталів з України. Остання справа пов'язується з нинішньої главою Нацбанку Валерією Гонтаревою. «Загальна сума активів Януковича залишається невідомою, а його капітал не конфіскований. Валерія Гонтарева була банкіром, який відповідав за формування цих активів. Деякі з членів українського парламенту розглядають Гонтареву як одну з основних причин ситуації, що склалася», – зазначає The Huffington Post.

На думку видання, владі країни необхідно продемонструвати здатність завершити конфіскацію арештованих в країні активів Януковича і ефективно розслідувати схеми виведення коштів з України для їх законного повернення з-за меж країни. Прикладом такої роботи може стати залучення до розслідування Валерії Гонтаревої.

Як повідомлялося, напередодні біля посольства США в Києві представники «Європейського союзу студентів України» влаштували театралізовану акцію, під час якої дівчата в масках Гонтаревої «прали долари» в тазах з написом ICU («Інвестиційний капітал України»). Активісток охороняли люди в масках із зображенням Януковича. Учасники акції висловлювали обурення, що Генпрокуратура не розслідує справу, пов'язану з активами колишнього президента і пов'язували це з причетністю глави НБУ Валерії Гонтаревої до фінансових схем оточення Януковича.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: