ЄС закликає Північну Корею утриматися від подальших провокацій

ЄС закликає Північну Корею утриматися від подальших провокацій
Високий представник ЄC з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні 

Федеріка Могеріні закликала КНДР до повної відмови від ядерної зброї

Високий представник Європейського союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні закликала Північну Корею зняти напруженість та забезпечити повну денуклеаризацію Корейського півострова. Про це йдеться у заяві Могеріні з приводу запуску КНДР сьогоднішнього запуску балістичної ракети, в результаті якого ракета пролетіла над японським островом Хоккайдо.

«Ці дії є явним порушенням міжнародних зобов'язань КНДР, як про це вказано у декількох резолюціях Ради безпеки ООН, і становлять серйозну загрозу міжнародному миру та безпеці. Як підкреслили міністри закордонних справ ЄС минулого місяця, КНДР повинна без зволікань повністю та беззастережно виконати свої зобов'язання у відповідності до резолюцій Ради безпеки ООН та утриматися від будь-яких подальших провокаційних дій, що можуть посилити регіональну та глобальну напруженість», - заявила вона.

На переконання Могеріні, КНДР повинна взяти участь у «надійному та змістовному діалозі, щоб зняти напруженість та забезпечити кроки, спрямовані на здійснення повної та незворотної денуклеаризації Корейського півострова, результати якої можна перевірити, та повного виконання всіх відповідних резолюцій Ради безпеки ООН».

При цьому високий представник запевнила, що Європейський союз готовий підтримати такий процес під час консультацій з ключовими партнерами.

Вона також зазначила, що ЄС повністю підтримує ініціативу провести сьогодні позачергове засідання Ради безпеки ООН. «Єдність міжнародного співтовариства у вирішенні цього виклику має важливе значення. Європейський союз розгляне подальшу відповідну реакцію в рамках тісних консультацій з ключовими партнерами та у відповідності до обговорень Ради безпеки ООН», - додала Могеріні.

Нагадаємо, головний секретар кабінету міністрів Японії Йошихид Суга назвав запуск ракети Північною Кореєю, яка пролетіла над територією Японії, безпрецедентною і серйозною загрозою східноазіатському архіпелагу.

Як раніше повідомлялося, президент США Дональд Трамп заявив, що Північна Корея стикнеться з «вогнем і люттю», якщо надумає загрожувати Штатам. У відповідь Пхеньян пригрозив ракетним ударом по острову Гуам, де розташована база ВПС США.

Глава Пентагону також пригрозив Північній Кореї кінцем режиму.

Рада Безпеки ООН проведе увечері 29 серпня екстрене засідання щодо нового ракетного випробування КНДР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: