«Європейська солідарність» закликає об’єднатися проти реваншу Антимайдану, – Федина

«Європейська солідарність» закликає об’єднатися проти реваншу Антимайдану, – Федина
Софія Федина: справа Тетяни Чорновол, яка зараз розпочалася, кримінальне провадження проти неї, це є своєрідна помста усім майданівцям
Фото: eurosolidarity.org

Антимайданівські сили хочуть виробити рефлекс страху, упевнена депутатка

Приєднатися до заяви проти знищення завоювань Революції  Гідності «Ні – реваншу!» закликала колег з трибуни парламенту народний депутат з фракції «Європейська солідарність» Софія Федина. Про це йдеться у повідомленні на сайті політсили.

За словами Федини, справа, інспірована ДБР проти Тетяни Чорновол є помстою усім майданівців і чітким сигналом для суспільства, що сили Антимайдану стають дедалі нахабніші та активніші. Якщо розправляться з Тетяною Чорновол, завтра прийдуть за кожним активістом – переконана Софія Федина. 

«Ти був на Майдані? Ти посмів в свій час боротися за права? За свою українську державність? Ти посмів владі в свій момент сказати «Ні!»?  Вітаю! Сьогодні ти ворог. Тебе треба посадити, тебе треба зробити винним. Ось, що сьогодні пропонують усім тим, хто посмів і посміє боротися за державність. Справа Тетяни Чорновол, яка зараз розпочалася, кримінальне провадження проти неї, це є своєрідна помста усім майданівцям», – упевнена Федина.

Депутатка наголосила, що це є реванш антимайданівських сил, які не тільки хочуть показати, що не боріться, які не тільки хочуть сказати, що ви були дурні, а ми перемагаємо. «Вони хочуть кожному з нас виробити рефлекс страху. Ти кажеш правду? Буде кара. Ти вийдеш на Майдан? Буде кара. Ти посмієш думати? Буде кара. Ти вийдеш заявити і захистити свої права? Буде кара», - зазначила вона.

Федина додала, що сьогодні цією справою проти Тетяни Чорновол розпочинаються репресії проти усіх майданівців. «Якщо розправляться із нею, якщо ті, хто навіть в цій залі сидять з майданівців, дозволять розправитися з нею. Кожен із вас буде наступним. Справа не в тому, що ми говоримо про сам Майдан. Справа в тому, що сьогодні реваншем антимайданівських сил намагаються сплюндрувати історичний вибір України. Намагаються сплюндрувати право кожного із нас боротися за свої права і свободу», - заявила вона.

Тому, за словами Федини, фракція «Європейська солідарність», кожен із депутатів, який був на Майдані, сьогодні закликає депутатів незалежно від фракцій, незалежно від своїх якихось інтересів.

«Якщо ви були на Майдані – ви маєте підписати заяву «Ні – реваншу!». Ні – десакралізації Майдану, ні – переслідуванню майданівців», - наголосила вона.

«Тому що якщо сьогодні ця справа пройде тут, то кожен буде наступним. А в результаті кожен із нас залишиться без української незалежної держави і хотілося би владі, яка так р’яно допомагає «ригам» повертатися до влади, нагадати, що той, хто сіє вітер, той обов’язково пожне бурю», – підсумувала Федина. 

Нагадаємо, 10 квітня після обшуків у Тетяни Чорновол їй оголосили підозру у навмисному вбивстві. Також вона розповіла, що в неї при обшуку вилучили зброю.

Перед цим Держбюро розслідувань проводило обшуки в будинку Чорновол. Обшуки проходили під Києвом у селі Гора Бориспільського району у справах Майдану. Підставою для обшуку стали події лютого 2014 року, коли був захоплений офіс Партії регіонів.

Зазначимо, йдеться про смерть учасника списку героїв Небесної сотні Володимира Захарова, який загинув 18 лютого 2014 року при пожежі в київському офісі Партії регіонів. Імовірно, співробітник офісу задихнувся під час пожежі.

Як повідомлялось, раніше Чорновол неодноразово штурмувала офіс ДБР і вимагала відставки його тодішнього очільника Романа Труби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: